За три місяці питання абонплати знову розглядатимуть

За три місяці питання абонплати знову розглядатимуть

11 квітня 2017, 18:57

Абонплату, скоріш за все, все одно введуть, тільки пізніше

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

За три місяці питання абонплати знову розглядатимуть

    Коментарі (1)


Вчора Регулятор скасував свою постанову про введення абонплати за газ. На засіданні Національної комісії , що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, були присутні й народні депутати. Вони звинувачували НКРЕ в тому, що тепер абонплата плавно трансформується в абонплату за лічильник. 

Vlasno.info з'ясував, що чекати вінничанам після такого рішення Регулятора.

– Плата за транспортування та розподіл газу не може трансформуватися у абонплату за лічильник. Такого бути не може, - запевняє фахівець із зв'язків з громадськістю "Вінницягазу" Оксана Поліщук.

Крім того, депутати вимагали голову НКРЕКП Дмитра Вовка знизити ціну на газ. Хоча це не є компетенцією Регулятора. Адже вартість газу затверджує Кабмін, це його повноваження ще з минулого року.

А ось абонплату, скоріш за все, все одно введуть, тільки пізніше.

– Не виключений варіант, що до питання введення плати за транспортування та розподіл газу можуть знову повернутись згодом. Можливо, навіть місяців за три, - продовжує Оксана Поліщук. - Зберуться урядові комісії, де будуть також представники НКРЕКП та громадськості. Обговорюватимуть це питання. Адже згідно із Меморандумом про співпрацю з Міжнародним валютним фондом, введення абонплати є обов'язковим кроком. Інша справа, що її, ймовірно, запровадять вже в новому форматі та у найбільш прийнятному для споживачів вигляді.

Нагадаємо, через скасування рішення НКРЕКП скасували сесію облради.

Фото: dw.com

Коментарі    Оновити список коментарів

Светлана Рулько
0 # Светлана Рулько 12.04.2017, 07:39
У дійсних на сьогодні договорах на поставки газу між Вінниця гайсин та споживачами є пункт, у якому сказано, що оплату за газ вони отримують на один рахунок, а оплату за транспортування зобов'язуються самостійно перераховувати тій конторі, яка цим займається. То ж нехай так і роблять. Нічого перекладати зі здорової голови громадян проблему у хвору голову корупціонерів від влади. Або ж нехай вкажуть % за газ і % за транспортування, люди вже самі ображають і заплатять конкретні гроші за конкретний газ, а не за труби чи лічильники, які вони ж самі і купували за власні кошти. Корупційна складова або надати не може залежати ні від труб, ні від лічильника, бо споживаємо ми газ, а не можливість його споживати...
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення