вічний вогонь у Вінниці фото

За вічний вогонь вінничани платять 10 000 гривень щомісяця

04 червня 2017, 21:29

Меморіали пам'яті загиблим під час Другої світової війни є майже у кожному населеному пункті Вінницької області

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

За вічний вогонь вінничани платять 10 000 гривень щомісяця

    Додати коментар


Меморіали пам'яті загиблим під час Другої світової війни є майже у кожному населеному пункті Вінницької області. У Вінниці біля меморіалу постійно горить вічний вогонь. Газ, що «згорає» у вічному вогні, обліковується лічильником, який встановлений біля вічного вогню, повідомляє кореспондент Vlasno.info.

– Взагалі є два лічильники на двох вічних вогнях: по вулиці Київській та на Європейській площі. Але на Київській він давно не працює, тому залишився лише вічний вогонь у центрі міста. Там лічильник стоїть приблизно з 2012 року. Цей вічний вогонь знаходиться на балансі КП «Подільський туристично-інформаційний центр». За місяць на вічному вогні згорає приблизно 1000 кубів газу, а що юридичній особі приходиться сплачувати у місяць 9 796, 32 гривень, – каже речниця «Вінницягаз» Оксана Поліщук.

Газ під великим тиском подається у вінницький вічний вогонь з двох каналів.
вічний вогонь у Вінниці фото
вічний вогонь у Вінниці фото

Ситуація з вічними вогнями у містах Україні різна. У Краматорську також є лічильник, але вмикають вічний вогонь лише на свята. Цікава ситуація у Черкасах - там вічний вогонь знаходиться у руці монумента Батьківщини-Матері. Він зламався у 2016 році. 9 травня 2017 році місцева влада Черкас замість вогню причепила червону тканину, яка на повітрі розвивається, як вогонь. Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко зазначив, що такий «вічний вогонь» обійшовся у 2 800 гривень і наголосив, що на всякий випадок є ще один такий кусок тканини.

Фото Влада Боднара

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення