підвищення тарифів фото

У Калинівському районі подорожчала вода

19 червня 2017, 16:47

Калинівчанам на третину збільшили плату за воду

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

У Калинівському районі подорожчала вода

    Додати коментар

Калинівчанам на третину збільшили плату за воду. Саме таке рішення наприкінці минулого тижня ухвалила Калинівська районна рада. Скільки відтепер платитимуть за центральне водопостачання та водовідведення, які надає КП «Калинівкаводоканал», та чому підняли оплату, досліджував кореспондент Vlasno.info.

З 1 липня водопостачання в Калинівці вартуватиме не 8,15 грн. та 16,63 грн. з урахуванням ПДВ за кубічний метр для населення та підприємців, а вже 11,22 грн. та 22,84 грн. Водовідведення в свою чергу зросло з 5,8 грн. та 12,12 грн. з урахуванням ПДВ за кубічний метр, до 7,67 грн. та 16,02 грн. Загалом це на 33% більше, ніж калинівчани платили раніше.

За словами директора КП «Калинівкаводоканал» Петра Шиманського, тарифи були незмінними з 2015 року і фактично вже застаріли.

— Вижити підприємству в таких умовах буде неможливо. Ціни на реагенти та електроенергію катастрофічно зросли, а зарплати в наших працівників не дуже. Ми економили, як могли, але мусили виплачувати мінімальну у 3200 гривень. Проте, після реорганізації старого підприємства та створення нового комунального на балансі райради, ми не маємо перед працівниками жодних боргів, якщо порівнювати з тим же «Жмеринкаводоканалом», — наголошує Петро Костянтинович.

КП «Калинівкаводоканал» на червень цього року мало також одні з найнижчих в області тарифів на водопостачання та водовідведення.

— Їх варто було підвищувати поступово ще з 2016 року, але ми враховували, що рівень доходів населення цього не дозволятиме. Проте, розраховуємо на допомогу районної ради, яка нам виділила під час останньої сесії майже 200 тисяч гривень, а також 60 кубів кварцевого піску для наших очисних споруд. А ще плануємо обслуговувати водогони в усіх селах нашого району, — пояснив Шиманський.

Наразі в Калинівському районі проект водогону зроблений для таких сіл, як Сальник, Павлівка. Також робота проводиться в Бережанах. Тариф на водопостачання з артезіанської свердловини так само складатиме з урахуванням ПДВ 11,22 грн. за кубічний метр.

Нагадаємо, що калинівчани також скаржаться на «рибний» запах води з-під крану.

Фото dp.sfs.gov

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення

Також в цій категорії:  НАШІ ГРОШІ

  наступна публікація Атовцям-прикордонникам збільшать виплати

  попередня публікація Ощадливим вінничанам віддадуть «решту» із субсидій