гроші фото

На Вінниччині податкова перевірить усі підприємства-боржники

22 вересня 2015, 16:26

Підприємства Вінницької області заборгували робітникам 15,7 мільйони гривень

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

На Вінниччині податкова перевірить усі підприємства-боржники

    Додати коментар

Величезні борги із заробітної плати постійно зростають. Найбільші проблеми відчувають державні підприємства, в основному — транспорт та промисловість. Головна причина — здорожчання енергоресурсів.

Більше трьох тисяч працівників регулярно недоотримують зароблене. Наразі комунальні та державні підприємства мають виплатити 15,7 мільйони гривень.

Багато навіть великих підприємств, які раніше жили за рахунок держзамовлень, вимушені шукати альтернативні шляхи заробітку. Так, "Вінницька картографічна фабрика" має здавати свої приміщення та виготовляти непрофільну поліграфію (агітаційні передвиборчі листівки). Жмеринський вагоноремонтний завод вдався до ще більш категоричних заходів — замість звичної для себе роботи, він вимушений виробляти держаки для лопат.
прес-конференція з приводу заборгованості по зарплаті у Вінниці фото
прес-конференція з приводу заборгованості по зарплаті у Вінниці фото

Одним з найбільших боржників зараз є "Вінницяоблтеплоенерго". Затримки виникли через те, що банк-кредитор збанкрутував, а доходи підприємство отримує лише під час опалювального сезону. Але керівництво обіцяє погасити заборгованість найближчим часом.

Серйозні проблеми існують у районах області. Там підприємства-боржники, здебільшого, знаходяться у стадії ліквідації і гроші людям повернуть після продажу активів. Значну суму затримують ЖЕКи. Здебільшого, це пов'язане з тим, що значно подорожчали енергоносії. Також серйозно зросла вартість робіт субпідрядників.
Андрій Гижко фото

— На сьогоднішній день глобальних причин зростання заборгованостей немає. Я розумію що все дорожчає. Але ж проблеми виникають вибірково, якщо дивитись на галузі в цілому — все нормально. Це значить лише одне — неефективний менеджмент. Тож, тепер ми будемо робити наступним чином: коли створюється нове підприємство, ми маємо викликати керівництво на спільну комісію податкової та пенсійного фонду та попередити, що затримок виплат ми не допустимо, — сказав перший заступник голови Вінницької ОДА Андрій Гижко.

Андрій Гижко також розпорядився провести перевірку фіскальною службою всіх підприємців, які затримують виплати. Наразі Вінницька ОДА планує домовлятись з бізнесменами, а не одразу подавати до суду. Державні ресурси залучати будуть лише у разі серйозної потреби, адже обласний бюджет не передбачає такі видатки.


Головне фото: korrespondent.net, фото Сергія Наконєчного

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення