гроші фото

Вінницьким пенсіонерам раніше перерахували пенсії

06 жовтня 2015, 19:00

У пенсійному фонді виконали річний план за 9 місяців

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінницьким пенсіонерам раніше перерахували пенсії

    Додати коментар

Цього місяця пенсіонери отримають підвищені пенсії. Це пов'язане з тим, що з 1 вересня змінюється розмір прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб. Тепер він становитиме не 949, а 1074 гривень.

Начальник головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області Микола Черненко зазначив, що гарне наповнювання бюджету дало можливість підвищити прожитковий мінімум для непрацездатних громадян до 1074 гривень не з 1 грудня, а вже у вересні.

— За 9 місяців цього року ми виконали річний план і зібрали 3 млрд. 340 млн. грн., — зазначає Микола Черненко. — Це на 200 млн. грн. більше доведених показників.

Перерахунки пенсій, за словами керівника управління, провели в автоматичному режимі.
Переглянули виплати як працюючим так і непрацюючим пенсіонерам. Перерахунок буде здійснюватись в залежності від кожної пенсійної справи. Є підвищення лише на 5 гривень, є на 200-300 гривень.
Лариса Дика та Микола Черненко фото

Заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області Лариса Дика роз'яснила, яким чином буде здійснюватися відрахування податку на доходи з фізичних осіб відповідно до змін у Податковому Кодексі.

За її словами, відрахування з пенсійної виплати проводиться, якщо розмір пенсії перевищує 3 мінімальні заробітні плати станом на 1 січня податкового року. Сума пенсійної виплати, понад яку справляється податок на доходи з фізичних осіб та військовий збір з 1 вересня не змінено. Якщо вона перевищує 3654 грн., то пенсіонер перераховує до держбюджету податок, розмір якого становить 15 %, а військовий збір 1,5 % від суми, яка перевищує 3654 грн.

Максимальний розмір пенсії в області становить 10 мінімальних пенсій – 10740 грн. Однак є в області і пенсіонери, які мають вищі пенсії.

Микола Черненко запевнив, що вінничани отримають пенсії за графіком – з 4 по 25 жовтня.


Фото Тетяни Куц

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення