операфест у Тульчині фото

Вражати, дивувати та захоплювати обіцяють на оперному фестивалі у Тульчині

04 березня 2018, 09:03

Цьогорічний "Операфест Тульчин" планують зробити ще більш грандіозним, ніж торішній

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вражати, дивувати та захоплювати обіцяють на оперному фестивалі у Тульчині

    Додати коментар


Цьогорічний "Операфест Тульчин" планують зробити ще більш грандіозним, ніж торішній. Проходитиме він протягом трьох, а не двох, днів — з 8 по 10 червня – вже традиційно біля палацу Потоцьких у місті Тульчин Вінницької області. Про це Vlasno.info стало відомо на прес-конференції, присвяченій OPERAFEST TULCHYN.

– В перший день, вірніше, в першу ніч, програма фестивалю почнеться о 21-й оперою «Дон Жуан», а потім ми перейдемо у молодіжну програму – балет світового рівня, – говорить режисер-постановник OPERAFEST TULCHYN Павло Третьяков.

Цьогорічним нововведенням стане дитяча програма.

– Спеціально до фестивалю створили дитячу оперу. Щоб вдень діти теж могли долучитись до високого мистецтва, – розповідає депутатка Вінницької обласної ради Лариса Білозір. – Можливо, запустимо якусь гру, щоб діти могли виграти квитки.

А для молоді покажуть нічну рок-оперу. Крім того, замість звичайних декорацій цього року глядачі споглядатимуть 3D-декорації. Також на відвідувачів фестивалю чекають нові арт-інсталяції.

операфест у Тульчині фото

– Але ми не зупинимось на облаштуванні території біля палацу Потоцьких. Цього року буде створено 10 муралів (розписи на стінах будинків) із зображеннями найвідоміших оперних театрів Європи художниками зі всієї України, – коментує творчий куратор проекту «Леонтович Арт-Квартал» Олександр Никитюк. – Проведемо конкурс на найкращий об'єкт у міському просторі. Також побачимо проект світлових інсталяцій «Дивина», куратором якого є львівська художниця Олена Шептицька, а співкуратором – Микола Кравець. З'явиться у нас інсталяція «Рояль» та музичні лавочки.

операфест у Тульчині фото

операфест у Тульчині фото

операфест у Тульчині фото

операфест у Тульчині фото

операфест у Тульчині фото

операфест у Тульчині фото

Ще одним мистецьким проектом стане зона публічної освіти та відпочинку «Університет резиденції». Його складуть із піддонів. І використовувати його можна буде навіть у якості глядацьких місць.

операфест у Тульчині фото

Пройде також конкурс креативних просторових об'єктів та міської скульптури на тему мелодії Миколи Леонтовича «Щедрик» у Тульчині. Участь в конкурсі можуть взяти митці з різних регіонів України. Місце для пам'ятника-переможця вже знайшли: його встановлять на газоні по вулиці Суворова. І це буде одна з експозиційних локацій мистецької резиденції Тульчина. Відкриття скульптури «Мелодія «Щедрик» пройде 8 червня.

Торік фестиваль відвідали більше 18 тисяч глядачів. Цього року організатори планують на приїзд більше 30 тисяч відвідувачів фестивалю.

– Крім цікавої концертної програми та численних мистецьких локацій: «Opera Light», живописні експозиції «Opera Art» та «Opera Folk», селфі-зони «Opera Stars», неабияку увагу ми приділяємо забезпеченню максимального комфорту всім гостям фестивалю, – запевняє арт-директор фестивалю Ірина Френкель. – Будуть створені нові цікаві зони для відпочинку, ексклюзивне оперне меню від наших кулінарних партнерів, а також спеціально розроблені нові туристичні маршрути та захоплюючі екскурсії.

операфест у Тульчині фото

Загалом на фестивалі OPERAFEST TULCHYN-2018 виступлять більше 30 солістів з Австрії, Німеччини, США та України, 300 оркестрантів, 50 танцюристів, 180 учасників хорових колективів та чотири всесвітньовідомих диригенти: Оксана Линів (Австрія - Україна), Тарас Криса (США), Вікторія Рацюк (Україна) та Дмитро Морозов (Україна).

Нагадаємо, на першому оперному фестивалі місцеві магазини збільшили прибуток у 103 рази.

Фото надані прес-секретарем фестивалю OPERAFEST TULCHYN Валентиною Кирильчук
Головне фото: Vlasno.info

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення