концерт Шоренкова фото

Дводенцівка розчулила, флояра зачарувала, «Нитки Шоренкова» здивували: вінничани «смакували» сучасною музикою

19 березня 2018, 08:02

Неймовірне поєднання етнічних мотивів та електронної музики зачарували вінничан на фестивалі Contemporary Music Days In Vinnytsia-2018

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Дводенцівка розчулила, флояра зачарувала, «Нитки Шоренкова» здивували: вінничани «смакували» сучасною музикою

    Коментарі (1)


Неймовірне поєднання етнічних мотивів та електронної музики зачарували вінничан на фестивалі Contemporary Music Days In Vinnytsia-2018. Позавчора у Вінницькій філармонії глядачів вражали музиканти Максим Бережнюк та Максим Шоренков, повідомляє Vlasno.info.

У другому відділенні фестивалю 17 березня вінничани мали нагоду відчути неймовірне, іноді фантасмагоричне сплетіння звуків, які дарували численні духові, класичні та електронні музичні інструменти.

– Зараз на цю сцену вийде музикант-експериментатор, який грає на понад 50 духових інструментах. Спеціально попросив записати всі назви інструментів з наголосом. Щоб не помилитись. Отже, Максим гратиме на дуді, флоярі, денцівці, дводенцівці, сімействі сопілок, дримбі, дудуку, телинці, пан флейті, окарині, дуді і хулусі, - перерахував ведучий концерту Павло Третьяков. - А знаменитий композитор, піаніст та шоумен Максим Шоренков дивуватиме вас грою на роялі, двох синтезаторах, "Нитках Шоренкова", дримбі, дудуку, колісній лірі, телинці, зозулі та дримбі. Словом, зустрічайте людей-оркестрів: Максима Бережнюка і Максима Шоренкова.

Під час концерту з'ясувалось, що музиканти підготували композицій на чотиригодинну програму. Тому наголосили, що усі номери звучатимуть врізнобій. З такого розрахунку, щоб вінничани почули і побачили усе музичне різнобарв'я.

А Третьяков нагадав, що цей фестиваль робить акцент на музиці, яку можна побачити та "помацати". Дійсно, весь концерт супроводжувала візуалізація на екрані, відтворена за допомогою комп' ютерної графіки.

Музиканти по черзі розказували про інструменти, які довелось почути вінничанам. Звісно, що найбільше усіх зацікавили акустичні та електронні «Нитки Шоренкова», інноваційний інструмент, який створив Максим Шоренков. Після концерту вінничани залюбки робили селфі на фоні цих чудернацьких інструментів.

Також композитор порівняв звучання мелодії двоколісної ліри тепер і у давнину. І зазначив, що її спеціально переробили для нього на інший бік, як для піаніста. Відтак, Шоренков одночасно грав й на роялі. А Максим Бережнюк окремо зупинив розповідь на дводенцівці, яку ніби зліпили з двох. Мовляв, тому й дводненцівка, бо є ще просто денцівка.

Запальні мелодії змінювались тужливими мотивами. А після однієї з композицій, слухаючи яку глядачі не приховували сліз на очах, Максим Шоренков сказав:

– Цю композицію ми присвячуємо нашим воїнам. Завдяки їм ми маємо мирне небо над головою.

Обидва музиканта опустили голови. Зал встав.

– Слава Україні! - оголосив Шоренков після хвилини мовчання.

– Героям слава! - дружно відгукнулись глядачі.

Півторигодинний концерт промайнув дуже швидко і глядачі почали викликати музикантів «на біс».

– Взагалі-то, за планом у нас ще дві композиції, – жартував Шоренков. – Ну, добре, хай звучать «на біс». Зараз я буду імпровізувати, і ви можете записати мелодію на свої гаджети, а потім вислати запис організаторам. Вони, у свою чергу, вишлють мені. Бо ці імпровізації ніколи не повторюються. Я ніби входжу в транс, і згодом вже не можу відтворити мелодію, яку грав.

"Космічні" мелодії з з елементами фольку та джазу занурили глядачів в атмосферу неповторної феєрії звуків. І вони гучно дякували музикантам оплесками та вигуками "браво". Теплий прийом глядачів розчулив обох Максимів, і вони обіцяли невдовзі знову приїхати у Вінницю.

Нагадаємо, на початку червня на Вінниччині пройде триденний оперний фестиваль.

Більше фото дивіться на сторінці Vlasno.info у Фейсбуці.


концерт Шоренкова фото

концерт Шоренкова фото

концерт Шоренкова фото

концерт Шоренкова фото

концерт Шоренкова фото

концерт Шоренкова фото

концерт Шоренкова фото

концерт Шоренкова фото

концерт Шоренкова фото

концерт Шоренкова фото

концерт Шоренкова фото

концерт Шоренкова фото

Фото: Тетяна Щербатюк

Коментарі    Оновити список коментарів

Наталья Семененко
0 # Наталья Семененко 23.03.2018, 21:28
Максиме, Ви просто фантастичний музикант! Коли ж ми, кияни, почуємо і побачимо цей чудовий концерт? Натхнення й дерзання Вам! З повагою, Наталія Семененко.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення