Два дні — чотири концерти: фестиваль музики, яку можна побачити, відбувся у Вінниці

Гумор, авангард і драма: у Вінниці феєрично завершився фестиваль сучасної музики

19 березня 2018, 13:34

Два дні — чотири концерти: фестиваль музики, яку можна побачити, відбувся у Вінниці

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Гумор, авангард і драма: у Вінниці феєрично завершився фестиваль сучасної музики

    Додати коментар

Фестиваль Conpemporary Music Days in Vinnytsia — 2018 два дні дивував жителів та гостей міста неповторним поєднанням інструментальної музики та візуалізації. 17 березня у концертній залі філармонії фестиваль відкрився музичним проектом "MARIOLOGIA" та світломузичним концертом-перформансом «Нитки Шоренкова» знаменитого піаніста-віртуоза Максима Шоренкова, повідомляє Vlasno.info.

Креативно розпочався другий день фестивалю гумористично-авангардний проект "Хвилина реклами". Він супроводжувався не лише виконанням нової (як стверджують учасники ансамблю) музики ансамблю "Рикошет", а також постановкою, в якій брали участь театральні артисти. Для проекту відомі композитори створили музику до рекламних роликів продукції в авангардному стилі. Учасниками "Хвилина реклами"стали й вихованці Вінницької дитячої школи мистецтв "Вишенька".

DSC05686 1

Закрили концерт ексклюзивним показом україномовної сценічної всесвітньовідомої мімодрами "Історія солдата".

Балет змушує хвилюватись за головного героя, який продає душу дияволу. Згодом знаходить своє кохання. Потім намагається переграти нечистого, але йому це не вдається. Театральне дійство змушує глядачів замислитись над сутністю життя. А своєрідне поєднання музики, танцю та театру посилює емоції. І, водночас, робить драму легкою для сприйняття.

— Ця історія розпочалась у 1917 році, а вперше була виконана на території СРСР, у Львові 1968 році. Цю історію почали показувати, тому що в цій драмі хоч і переповідається історія з часів Першої Світової війни, вона залишається актуальною. Це вічна боротьба між добром і злом. Хоча і балетна постановка йде у супроводі з інструментального ансамблю, сьогодні ви його побачите у супроводі септету (ансамбль з семи інструментів - ред.). Змушує співпереживати маленьку історію головного героя, — розповідає ведучий фестивалю Павло Третьяков.

DSC05678 1

Директорка фестивалю Ірина Френкель під час закриття Conpemporary Music Days in Vinnytsia — 2018 подякувала кожному глядачеві:

— Дякую кожному, хто повірив в цей проект. Я дуже задоволена, що ми побачили і відчули музику 21 століття. В першу чергу, це український контент, який був на цьому фестивалі. Я бажаю усім наступної зустрічі на фестивалі Operafest Tulchin.

DSC05947 1

Читайте також: вражати, дивувати та захоплювати обіцяють на оперному фестивалі у Тульчині.

DSC05632 1DSC05675 1DSC05620 1

DSC05890 1DSC05741 1

Фото авторки

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення