Вінницькі хатки під соломою можуть потрапити до книги рекордів Гінеса

Вінницькі хатки під соломою можуть потрапити до книги рекордів Гінеса

10 квітня 2015, 11:44

Вінницький художник та меценат Володимир Козюк оголосив про початок особистого мистецького проекту

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінницькі хатки під соломою можуть потрапити до книги рекордів Гінеса

    Додати коментар

Вінницький художник та меценат Володимир Козюк оголосив про початок особистого мистецького проекту. На своїй сторінці у соціальній мережі він пообіцяв намалювати сотню українських хат під соломою. Усі вони "родом" із Вінниччини — різних її районів. Згодом 50 із них він відбере, та подасть проект на реєстрацію до книги рекордів Гінеса.

– Я хочу, щоб із одного села була одна картина, одне фото і картина. Тобто буде 50 сіл, 50 фото і 50 картин, – розповідає художник. – Про початок таких акцій люди, як правило, не розповідають, бо бояться, що хтось вкраде тему. А я не боюсь. Я спеціально чекав, щоб упала остання хатка, вона була у селі Вербовець Муровано-куриловецького району, - розповідає художник. - От цього року вона і повалилась. Тому це буде сотня унікальних полотен, на яких зображені хати, яких уже ніде немає. Зате є на моїх фото та у моїй голові. Адже я пам'ятаю кожну із них.

Вінницькі хатки під соломою можуть потрапити до книги рекордів Гінеса

"Збирати" хатки Володимир почав ще тринадцять років тому — просто фотографував. Згодом цілеспрямовано почав їздити областю, фотографувати та малювати будівлі. Має у своєму портфоліо близько 250 їх фото.
Володимир зізнається, що перед початком проекту зробив об'їзд усіх хаток, які фотографував. Каже, що багатьох із них уже немає.

– Багато хаток падає, бо їх заливають дощі. А багато зникають, бо їх розбирають люди. Купили десь обійстя, то нащо їм сатара хата на подвір'ї.

Художник запевняє, що ця збірка картин буде єдиною.
– Це будуть останні сто робіт на тему хати. Жодного повтору, жодної копії не буде, ніколи ні за які кошти, – пообіцяв художник.

Зараз у Володимира повністю готові три картини. А в роботі — близько двадцяти.

Більше інформації та фото хаток під соломою тут.

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення