Четверо українців номіновано на престижну літературну премію Angelus

Четверо українців номіновано на престижну літературну премію Angelus

16 березня 2015, 15:55
Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Четверо українців номіновано на престижну літературну премію Angelus

  адміністратор   Додати коментар


Опубліковано список книг, номінованих на здобуття престижної літературної премії Angelus, повідомляє Zahid.net.

Серед номінантів – чотири книги українських авторів: "Роман про Батьківщину" Дзвінки Матіаш, "Комашина тарзанка" Наталки Сняданко, "Месопотамія" Сергія Жадана та "Книга забуття" Василя Слапчука.

Переможець буде оголошений на урочистій церемонії 17 жовтня. Він отримає чек на 150 тисяч злотих (близько 830 тисяч гривень) та статуетку авторства вроцлавського скульптора Єви Россано.

Нагадаємо, що організатором літературної премії Angelus є польське місто Вроцлав. Відзнаку вручають за найкращу прозову книгу, опубліковану польською мовою, авторства письменників із Центральної Європи (Австрія, Албанія, Білорусь, Болгарія, Боснія та Герцеґовина, Естонія, Латвія, Литва, Македонія, Молдова, Німеччина, Польща, Росія, Румунія, Сербія, Словаччина, Словенія, Угорщина, Україна, Хорватія, Чехія, Чорногорія).

У 2006 році премію Angelus здобув Юрій Андрухович за книгу "Дванадцять обручів", у 2013 році – Оксана Забужко за книгу "Музей покинутих секретів".


  адміністратор   16 бер. 2015 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення