град у Крижопільському районі фото

Майже три тисячі будинків у п’яти районах Вінниччини понівечив град

112
23 вересня 2017, 16:53

Продірявлені дахи, побиті автомобілі, вибиті шибки, порвані електродроти, впалі дерева, підтоплення – такого лиха наробив град на Вінниччині

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Майже три тисячі будинків у п’яти районах Вінниччини понівечив град

  адміністратор   Коментарі


Продірявлені дахи, побиті автомобілі, вибиті шибки, порвані електродроти, впалі дерева, підтоплення – такого лиха наробив град на Вінниччині. Про збитки, яких завдала негода мешканцям області, розповів заступник очільника Вінницької ОДА Андрій Гижко під час брифінгу.

Протягом останніх двох днів аномальна стихія пройшлася п'ятьма районами Вінниччини – Крижопільським, Погребищенським, Тульчинським, Козятинським та Немирівським. Тут град розміром з куряче яйце завдав шкоди 2735 домоволодінням у 20 населених пунктах.

– Розмір граду в деяких населених пунктах досягав понад 10 см в діаметрі і ваги 200 грамів, – наголосив Андрій Гижко.

За його словами, протягом однієї доби випала двомісячна норма опадів. Аномальна стихія за попередніми підрахунками завдала збитків у 17,5 млн гривень – і це лише кошти, потрібні на відновлення дірявих шиферних покрівель та вибитих шибок. Найбільша потреба – у шифері. Для відновлення дахів у постраждалих районах потрібно близько 141 тисячі шиферних листків.

Наразі мобілізовано усі будівельні магазини та точки, що спеціалізуються на будівельних матеріалах, тож шифер у постраждалі райони помалу доставляють, та все ж потреба в ньому поки перевищує можливості. Тож усіх, хто має шифер, який був у використанні, просять відгукнутись, зателефонувавши на «гарячу лінію» департаменту цивільного захисту населення – (0432) 67-11-37. Будь-яка допомога з будматеріалом дозволить якомога швидше провести оперативні ремонтні роботи та забезпечити дахом над головою мешканців постраждалих районів.

Фото надане відділом інформаційної діяльності Крижопільської РДА


  адміністратор   23 вер. 2017 Друк Коментарі