Всю бригаду швидкої допомоги заарештовано

В Одесі п'яні медики, прибувши на виклик, чекали смерті пацієнта

112
17 січня 2018, 14:21

Всю бригаду швидкої допомоги заарештовано

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

В Одесі п'яні медики, прибувши на виклик, чекали смерті пацієнта

  адміністратор   Коментарі

16 січня Одесі до поліції надійшло повідомлення про те, що на залізничному вокзалі ходить напівроздягнений чоловік і потребує допомоги, інформує Vlasno.info з посиланням на радника начальника ГУ НП в Одеській області Руслана Форостяка у Facebook. Прибувши на місце події правоохоронці викликали чоловікові "швидку". Медики прибули за викликом, але не надали чоловіку необхідної допомоги і той помер.

«Учора ввечері в Одесі трапився випадок, вартий як мінімум зробити з цих подій відповідні висновки, а за фактом можливо це вперше в сучасній історії України була затримана поліцейськими ціла бригада швидкої допомоги.
Близько 21:30 до ГУНП Одеської області надійшло повідомлення, що біля залізничного вокзалу розгулює громадянин в неадекватному стані, напівроздягнутий в морозний вечір та з розладами мови.
На місце прибув екіпаж Патрульної поліції Одеської області, де виявив даного громадянина, з'ясував що йому зле, роздягнутий бо йому "жарко" та повторно викликав швидку.
Через деякий час патрульні побачили, як до зупинки громадського транспорту біля вокзалу під'їхала карета швидкої допомоги та зупинилась, старший наряду підійшов до них та з'ясував, що вони прибули за їх викликом, пояснив куди під'їхати до особи, що потребує на допомогу, а сам пішки повернувся на місце, де в той час громадянину стало гірше, йому вже робили реанімацію, штучне дихання та масаж серця.
Проте швидка не зрушила з місця, після 20 хвилин марного очікування, поліцейський вдруге підійшов до карети швидкої та досить переконливо пояснив куди треба під'їхати, вже після цього швидка розвернулась та нарешті прибула на місце події, де констатували смерть громадянина.
Під час спілкування, поліцейські звернули увагу на неадекватну поведінку бригади швидкої допомоги та запах алкоголю, бригада застосовувала нецензурну лайку, намагались палити цигарки в громадському місці та кареті швидкої, врешті решт, поліцейські зробили висновок що медики просто п'яні, крім того не реагували на зауваження правоохоронців, відмовлялись виконувати законні вимоги поліцейських, штовхались та ображали їх, певно надивившись деяких відео-роликів "активістів" та надихнувшись цим прикладом почали розповідати про свої права.
Враховуючи ситуацію, на місце події викликали СОГ Приморського ВП, і затримали всю бригаду швидкої, до доктора та фельдшера, які надали фізичний спротив поліцейським, довелось застосувати спецзасіб "кайдани".
Після примусового обстеження підтвердилось, що доктор та фельдшер знаходились в стані алкогольного сп'яніння (у фельдшера 2.22 проміле), водій карети виявився тверезий.
За даним фактом на доктора та фельдшера були складені адміністративні протоколи за ст. 173, 185 та ч.1 ст. 179 КУпАП, а самих осіб доставлено до Приморського ВП, наразі вирішується питання про притягнення осіб, в діях яких вбачаються ознаки кримінальних правопорушень до відповідальності (не надали необхідну допомогу особі в безпорадному стані)», - йдеться у повідомленні.

Фото: visnyk.lutsk.ua


  адміністратор   17 січ. 2018 Друк Коментарі