Гірники перебувають у Краматорському опіковому центрі з опіками різного ступеня тяжкості

У шахті на Донеччині, під час спалаху газу, обгоріли гірники

112
23 січня 2018, 14:17

Гірники перебувають у Краматорському опіковому центрі з опіками різного ступеня тяжкості

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

У шахті на Донеччині, під час спалаху газу, обгоріли гірники

  адміністратор   Коментарі

У понеділок, 22 січня, внаслідок спалаху метану на 12 південній біс лаві блоку 10 приватного підприємства «Шахтоуправління «Покровське» (Донецька область) вісім гірників дістали опіки різного ступеня тяжкості і були госпіталізовані до Краматорської лікарні.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє глава Донецької обласної державної адміністрації Павло Жебрівський, інформує Vlasno.info.

Сталося це о 16:22, на той час у шахті перебувало 406 осіб, безпосередньо на аварійній ділянці - 37.

Сьогодні лікарі повідомили стан постраждалих гірників. Відомо, що всі вони перебувають у Краматорському опіковому центрі. У чотирьох з них стан середнього ступеня важкості, ще четверо перебувають у стані, близькому до важкого.

На шахті ліквідовують аварію – працюють відділення воєнізованого гірничо-рятувального загону.
«За інформацією, яка надходить від рятувальників до Департаменту розвитку базових галузей економіки, розпочато буріння свердловини №1 з 11 південного конвеєрного штреку блоку 10 у вироблений простір. Безпосередньо у шахті знаходиться 3 відділення ДВГРС, виконуються роботи по охолодженню гірничих виробок у тупику погашення 11 південного конвеєрного штреку блоку 10 пожежними піками із застосуванням картриджів і розчинів «Pyrocool». Виконуються роботи по контролю кількості та складу рудникового повітря та температури, відбір проб. Пробурено 2 м свердловини з 11 південного конвеєрного штреку блоку 10 у вироблений простір», - йдеться в повідомленні Жедрівського.

Створена комісія, яка встановить причину аварії. Постраждалі гірники отримають допомогу, передбачену чинним законодавством.

 

Фото: unian.net

 


  адміністратор   23 січ. 2018 Друк Коментарі