Інтенсивність вибухів на 6-му арсеналі значно зменшилась

Генеральний штаб ЗСУ повідомив про ситуацію на 6-му арсеналі

112
09 жовтня 2018, 12:05

Інтенсивність вибухів на 6-му арсеналі значно зменшилась

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Генеральний штаб ЗСУ повідомив про ситуацію на 6-му арсеналі

  адміністратор   Коментарі

В ніч з понеділка 8 жовтня на вівторок 9 жовтня близько селища Дружба в Чернігівській області прогриміли вибухи на військовому арсеналі Міноборони України, повідомляє Vlasno.info з посиланням на Сегодня

За попередньою інформацією, вибухи сталися на технічній території складів. Інформація про те, що саме зберігалося і вибухає на арсеналі - уточнюється.

Станом на 9:00 годину ранку інтенсивність вибухів значно зменшилась, спостерігається задимленість. Лунають вибухи боєприпасів до стрілецького озброєння.

Цивільних мешканців району евакуйовано до населених пунктів Іржевець, Парафіївка та Івангород.

За інформацією прес-служби ДСНС України, евакуйовано близько 12 тис. осіб. Інформація щодо жертв та постраждалих не надходила.

 Пропонуємо ваші й увазі останні деталі з місця подій:

11:21 Пожежа на військових складах Міністерства оборони в Ічнянському районі Чернігівської області почалася після чотирьох зафіксованих вартовими вибухів на території арсеналу.

11:18 В евакуйованих районах стало відомо про випадки мародерства. За словами жителів, які залишилися в небезпечній зоні, зловмисники користуються ситуацією і вже намагаються пограбувати порожні будинки.

11:07 Пожежею охоплено 5 сховищ. В результаті проведених заходів інтенсивність вибухів значно зменшилася, що дозволило проведення розвідки вогнищ пожежі за допомогою танка для того, щоб уточнити завдання на подальші дії. Про це заявив на брифінгу заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України Родіон Тимошенко.

11:02 Вибухи на 6-му військовому складі під Ічнею, які відбулися в ніч з 8 на 9 жовтня, - це швидше за все диверсія. Про це на брифінгу Міноборони України заявив заступник глави генштабу Родіон Тимошенко.

10:46 СБУ розслідує можливість диверсії на військових складах під Ічнею. На місце прибула слідчо-оперативна група Центрального апарату Служби безпеки України і керівництво Служби.

10:46 У результаті вибуху на військових складах в Ічні (Чернігівська область) в лікарню звернулися 63 людини з поганим самопочуттям через задимлення місцевості.

10:39 З населених пунктів навколо арсеналу, де горять і вибухають склади з боєприпасами, продовжують евакуацію жителів. Вже евакуйовано 12 тисяч людей.

10:32 На військових складах в селищі Дружба Ічнянського району Чернігівської області, де сталася пожежа і вибухають боєприпаси, немає хімічної зброї. Про це повідомляє прес-служби Чернігівської ОДА.

10:20 Вибухи на військовому арсеналі під Ічнею в Чернігівській області, які відбулися в ніч з 8 на 9 жовтня, - це, швидше за все, недбалість, ніж диверсія. Про це в коментарі сайту "Сегодня" припустив військовий експерт Михайло Жірохов.

10:13 Раніше на 6-му арсеналі боєприпасів в Ічні перевірка вже виявляла ряд недоліків, і було звернення до військового керівництва з вимогою усунути проблеми, щоб уникнути можливих проблем. Про це повідомив народний депутат, координатор групи "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук.

10:08 На військових складах біля Ічні в Чернігівській області, де почалися вибухи, в основному зберігають ракети для комплексів ППО. Вибухи на складах під Ічнею можуть обернутися трагедією. Про це повідомив військовий експерт, екс-співробітник оперативного штабу Генштабу ЗСУ Олег Жданов.

9:51 Прем'єр-міністр Володимир Гройсман прибув провів засідання оперативного штабу. "Всі служби працюють в посиленому режимі, готові оперативно допомагати людям. Вся техніка, в тому числі пожежний поїзд і літаки, в готовності", - сказав Гройсман.

09:45 за фактами вибухів боєприпасів на військових складах біля Ічні Чернігівської області військова прокуратура Центрального регіону розпочала кримінальне провадження за ч.3 ст.425 Кримінального кодексу України. Про це повідомив речник Генпрокуратури Андрій Лисенко.

9:36 Інтенсивність вибухів на військових складах під Ічнею становить 2-3 боєприпасу в секунду. Військові кинуть на приборкання вогню на складах пожежні танки та автоцистерни.

9:31 До місця надзвичайної ситуації направлені 21 піротехнічний розрахунок ГСЧС України (39 од. Техніки та 107 чол. Л / с). У прилеглих областях приведені в готовність 23 пожежні розрахунки (23 од. Техніки та 109 чол. Л / с). Сформований зведений загін (27 од. Техніки та 115 чол. Л / с). Про це повідомив глава ГСЧС Микола Чечоткін. Закрито повітряний простір в радіусі 30 км. Рух залізничного та автомобільного транспорту припинено.

9:29 Поліцейські Києва були спрямовані на допомогу чернігівським колегам після вибухів на території 6 арсеналу Міністерства оборони України поблизу смт Дружба в Ічнянському районі Чернігівської області. Відзначається, що правоохоронці допомагають евакуювати жителів населених пунктів, розташованих біля військових складів, де триває сильна пожежа. Зокрема, був направлений спецназ столичної поліції.
До локалізації надзвичайної ситуації на 6-му арсеналі залучено 1 штатний пожежний танк ГПМ-54, ще 4 пожежних танки заплановано та найближчим часом будуть доставлені та посилять заходи з локалізації. Також працює 1 автоцистерна на базі автомобіля КАМАЗ і дві автоцистерни на базі автомобіля МАЗ.

З Ічні та найближчих населених пунктів евакуйовано близько десяти тисяч осіб. Зокрема, особовий склад арсеналу, мешканці, які проживають на адміністративній території арсеналу евакуйовані в населений пункт Буди (за попередніми підрахунками близько 860 чоловік).
До евакуації населення залучено понад 20 автобусів Ічнянської районної державної адміністрації Чернігівської області та вживаються всіма службами у взаємодії з оперативним штабом скоординовані заходи для убезпечення як особового складу арсеналу, так і місцевих мешканців.
Жертв, поранених, травмованих та загиблих серед військовослужбовців, працівників Збройних Сил України та місцевого населення немає, матеріальні збитки – уточнюються.

214501 1
Оперативна група на чолі з начальником Генерального штабу Збройних Сил України працює на місці надзвичайної події.

Контактний телефон для довідок та уточнень (для громадян):

(044) 454-46-69 – Відділ морально-психологічного забезпечення Озброєння Збройних Сил України.

 

Фото: Сегодня


  адміністратор   09 жовт. 2018 Друк Коментарі