перестрілка фото

90-ті повертаються: посеред білого дня на очах у школярів на Вінниччині влаштували «бандитські розборки»

22 березня 2017, 10:27

Оговтатись від стрілянини у центрі села досі не можуть мешканці Удича Теплицького району Вінниччини

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

90-ті повертаються: посеред білого дня на очах у школярів на Вінниччині влаштували «бандитські розборки»

    Коментарі


Оговтатись від стрілянини у центрі села досі не можуть мешканці Удича Теплицького району Вінниччини. Минув тиждень, як їм довелось бути свідками бандитських "розборок" просто посеред білого дня. Про це Vlasno.info повідомила Олена Кісар, сільська голова Удича.

– Це сталося 14 березня близько 15-ї години, діти якраз зі школи йшли. То на другий день батьки боялись їх пускати самих до школи, –розповідає Олена Василівна. – Зараз наче трохи люди заспокоїлись. Та й поліція на цукрозаводі чергує відтоді.

За інформацією відділу комунікацій Національної поліції у Вінницькій області, конфлікт між двома групами молодиків виник через розподіл майна Удицького цукрозаводу, який не працює вже кілька років. 

– За фактом хуліганських дій відкрито кримінальне провадження, – повідомляють у відділі комунікацій. – В учасників конфлікту вилучені пристрій для відстрілу гумових куль та гладкоствольну мисливську рушницю. Після даних подій ніхто не звернувся до поліції із заявою про нанесення тілесних ушкоджень — мовляв, ні у кого ні до кого претензій немає. Після проведеного розслідування факт перестрілки не підтвердився і всіх учасників конфліктів встановили їх понад 20 осіб.

А селяни згадують той день з острахом. Адже вперше довелось бути очевидцями подій, які були схожі на сцени з бойовика.

– Вдень приїхали п'ятеро якихось молодих людей, років 20-30 їм, не більше, – згадує сільський голова. – Поводили себе дуже брутально. Чіплялись до школярок-підлітків, які повертались додому зі школи. Потім під цукрозаводом розпалили мангал, казали, що шашлики будуть жарити. Раптом під'їхало чотири буси і три легковика, звідти повискакували молодики: хто в масках, хто зі зброєю, хто з кийками. Почали тих п'ятьох на землю класти. Чотирьох побили і закинули до бусів, а один втік у бік кагатного поля на території заводу. То ті в масках по ньому стріляли чергами. А там зі школи якраз діти йшли, і це просто у них на очах було.

Одразу ж, з першої хвилини сутички, у сільській раді подзвонили до поліції. А в школу повідомили, щоб не відпускали дітей з туристичного гуртка, бо у центрі села стріляють.

– Усе тривало хвилин 15-20, поліція приїхала швидко, але вже не застала їх. Кажуть, одного буса затримали у Теплику, а іншого — у Гайсині, – зауважує Олена Кісар. – Ми так і не знаємо, чого ці "розборки" почались. Селом різні чутки ходять. Припускають, що колишні власники хочуть забрати завод назад. Хоча теперішні власники показували нам документи на завод. Звісно, що завод не працює, вони просто дорізають те, що залишилось.

Мешканці Удича сподіваються, що вдруге не доведеться бути свідками кримінального з'ясовування стосунків. Жартують із сумом: мовляв, наче 90-ті роки повернулись.

Нагадаємо, невідомі в балаклавах пограбували ювелірну крамницю на Вінниччині. 

Ілюстративне фото: dt.ua