Люди звернулися до поліції

Керівник благодійного фонду погрожує вінницьким активістам фізичною розправою

02 лютого 2018, 22:32

Люди звернулися до поліції

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Керівник благодійного фонду погрожує вінницьким активістам фізичною розправою

  адміністратор   Коментарі

Керівник благодійного фонду "Пам'яті Небесної Сотні" Андрій Павленко в соціальній мережі Facebook розмістив два пости із закликом до фізичного знищення учасників прес-конференції з приводу знесення пам'ятника Тарасу Шевченку у Вінниці, повідомляє Vlasno.info.

У вказаних постах видно, що автор з використанням нецензурної лексики закликав до побиття учасників прес-конференції УНІАН співзасновника ГО "Медіа центр "Власно" Володимира Воловодюка та активістки Світлани Бевз. Він звинувачує всіх активістів, які мітингують за пам'ятник Тарасу Шевченку, що вони проплачені сепаратистами.

— ... знешкоджу назавжди, щоб навіть голову боялись підняти, — так пише у своєму пості Андрій Павленко.

Керівником інформаційного агенства "Медіа центр "Власно" Ольгою Маліновською була написана заява до відділку поліції у Вінницькій області про вчинення кримінального злочину.

— Прошу прийняти звернення до розгляду та надати йому належну правову оцінку. Також внести відомості до єдиного реєстру досудових розслідувань з підстав та фактів, що викладені у зверненні у порядку та строки, що визначені чинним законодавством за статтею 345-1 (Погроза або насильство щодо журналіста), статтею 346 (Погроза чи насильство щодо державного чи громадського діяча) Кримінального кодексу України та розпочати досудове розслідування у справі, — уривок із заяви 02.02.2018 року.

skrin-3 1skrin-4

Також рада Майданів Вінниччини написала аналогічну заяву в поліцію та Службу безпеки України. 

zayava-go

Між тим активісти закликають громадян підтримати недільне віче та о 12 годині прийти на мітинг на майдан Небесної Сотні у Вінниці.

Скріншоти взяті з соціальної мережі Facebook


  адміністратор   02 лют. 2018 Друк Коментарі