вінницьке віче фото

«Нацгвардійці - це діти, і жаль, що їх використовують», – на вінницькому вічі обговорювали акцію в Києві

22 жовтня 2017, 18:02

Сьогодні на вінницькому вічі обійшлось без провокацій: люди обговорювали акцію в Києві, пам'ятники українським героям, пенсійну реформу та вінницькі суди

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

«Нацгвардійці - це діти, і жаль, що їх використовують», – на вінницькому вічі обговорювали акцію в Києві

    Додати коментар

Сьогодні на вінницькому вічі обійшлось без провокацій: люди обговорювали акцію в Києві, пам'ятники українським героям, пенсійну реформу та вінницькі суди. Детальніше розповість кореспондентка Vlasno.info.

У першу чергу активісти розповіли всім тим, хто ще не встиг приєднатися до акцій в Києві, що там відбувається, зокрема про основні вимоги «майданівців» та про те, що там зараз усе контролюють військові.
вінницьке віче фото
вінницьке віче фото

Громадська активістка Джина Блиснюк наголосила на тому, що нацгвардійці – це не «Беркут», вони просто змушені виконувати наказ, бо така в них робота, і стоять вони там зовсім не зі своєї волі.
Джина Блиснюк фото
Джина Блиснюк

– Нацгвардійці – це діти, і жаль, що їх використовують таким чином, – наголосила жінка.

Не забули згадати на вічі й про медичну та пенсійну реформи.

– Мені підвищили пенсію на 70 гривень і кажуть, що провели реформу, а ще придумали страховий стаж, до якого люди не зможуть дотягнути, які ж це реформи? – запитує активіст Михайло Сіранчук.
вінницьке віче фото
вінницьке віче фото

Висловили учасники зібрання й своє незадоволення тим, що на майдані Небесної сотні київські скульптори вирішили встановити пам'ятник Небесній сотні у вигляді вишні, з якої осипаються квіти – вони символізують героїв, що загинули. Квіти за проектом будуть на штирях, які, на думку майданівців – знущання з героїв, бо символізують, що українці завжди на палі.

– Пам'ятнику Небесній сотні на майдані бути, то зробіть зв'язок поколінь, поставивши й пам'ятник Шевченку, – закликає пан Сіранчук.

Адвокат Валерій Палій закликав усіх присутніх відвідати суд Хорта й Ольги Гандурської, які відбудуться 24 жовтня.
Валерій Палій фото
Валерій Палій

Варто зауважити, що цієї неділі на вічі обійшлось без провокацій: людей взяла в кільце поліція та стежила, щоб ніхто «не розпускав кулаки».

Фото Ольги Бунич

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення