Задля розгляду питання про пам'ятник скликають позачергову сесію

Вінничан закликають прийти на сесію облради, аби захистити погруддя Шевченка

11 грудня 2017, 19:07

Задля розгляду питання про пам'ятник скликають позачергову сесію

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінничан закликають прийти на сесію облради, аби захистити погруддя Шевченка

  адміністратор   Додати коментар

 Позачергову сесію Вінницької обласної ради скликають завтра, 12 грудня на 10:00. Про це повідомляє Vlasno.info. Як повідомив депутат обласної ради Володимир Барцьось, на засіданні розглдатимуть питання прийняття звернення до депутатів Вінницької міської ради та міського голови Сергія Моргунова з приводу рішення про встановлення пам'ятного знака Небесній Сотні на однойменній площі, на місці, де зараз є народне погруддя Кобзаря. 

Зокрема, до проекту рішення додається звернення, у якому йдеться про наступне:

"В світі ще ніколи не демонтували жодного пам'ятника Великому Кобзареві. Невже Вінниця першою відважиться на таке? Невже у депутата, обраного людьми, може піднятися рука на те, що об'єднує нашу націю та громаду, возвеличує нашу гідність та виховує патріотичний дух. Хіба не з пророчими словами Тараса Шевченка гинули Герої Небесної сотні та інші герої, що віддали своє життя за Україну та волю?

... ми закликаємо вас, шановні колеги, провівши широке громадське обговорення, внести зміни до вже прийнятого вами рішення – не зносити пам'ятник Кобзарю з площі Героїв Небесної Сотні, а навпаки – увіковічнити Тараса Шевченка у величному пам'ятнику разом з іншими славними синами – борцями за волю України!"

Активісти, які були присутніми привстановленні погруддя Шевченка напередодні розстрілів на Майдані (16 лютого 2014 року) сьогодні вдень провели інформаційну акцію - роздавали на майдані листівки із запрошенням прийти на сесію та проінформувати своїх депутатів, аби вони не саботували пленарне засідання. 

"Закликаємо вас прийти 12 грудня о 12 годині на позачергову сесію Вінницької обласної ради та підтримати депутатів, що стали на захист народного пам'ятника Тарасу Шевченку в центрі нашого міста. Обласні депутати закликають міську раду, щоб та відмінила своє ганебне рішення, наслідком якого буде знесення погруддя Тарасові Шевченку  на площі біля Обласного театру", - йдеться у зверненні.

Також пообіді активісти ходили на прийом до голови облради Анатолія Олійника, аби донести йому інформацію ро те, що голосування може бути зірвано опонентами.

- Анатолій Олійник нас не прийняв, відправив поспілкуватися з нами свого помічника, - говорить активіст Михайло Сіранчук. - Ми розповіли йому про те, що чули ніби частина депутатів планує не приходити на сесію, аби не було кворуму, а також можуть бути провокації. Він обіцяв усе пердати.

Фото: vlasno.info

 


  адміністратор   11 груд. 2017 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення