перекриття дороги у Вінниці фото

Центр Вінниці знову заблокували протестувальники

26 жовтня 2018, 12:43

Люди виступають проти непомірних тарифів та автомийки

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Центр Вінниці знову заблокували протестувальники

    Додати коментар

Сьогодні центральну вулицю Вінниці перекрили протестувальники. Спочатку мітинг зібрався під стінами Вінницької міської ради, де якраз проходила сесія міськради. Вінничани пікетували міськраду одразу через декілька причин. Одними з них стали будівництво автомийки та завищені тарифи, повідомляє Vlasno.info.

perekryttya-dorogy-u-Vinnyci 1 1

Рух вулицею Соборною був перекритий не більше 15 хвилин, але й протягом цього часу центр Вінниці був повністю заблокований. Утворилися величезні затори.

perekryttya-dorogy-u-Vinnyci 2 1

Проте, раптова злива змусила людей сховатися до холу міської ради.

perekryttya-dorogy-u-Vinnyci 3 1

Втім, по закінченню дощу протестувальники знову заблокували рух транспорту. Однак, вони сказали, що злива не стала їм на заваді. Просто людям пообіцяли, що до них вийде представник міськради.

Найчисельнішою групою протестувальників були мешканці ЖК "Європейський". Люди очікували зустрічі з представниками міської влади. Пояснювали, що уже два роки не можуть добитися встановлення для них такого, як для усіх вінничан, тарифу на електроенергію. Бо з моменту введення в дію їхнього житлового комплексу їх змусили платити за електроенергію за тарифом юридичних осіб.

perekryttya-dorogy-u-Vinnyci 4 1

— Наш будинок зданий в 2016 році, присвоєні адреси, люди живуть, а електроенергію ми отримуємо від будівельного майданчика нашого забудовника за комерційною ціною 2,80 гривень, - розповідали мешканці ЖК "Європейський". - Уже два роки ми платимо за світло по даній ціні, а РЕС нас брати на баланс не хоче. Каже, що у нас помилки в технічній документації. Що згідно із нею це не зданий житловий масив, а будівельний майданчик. Забудовник, в свою чергу, ці помилки виправляти не бажає. А у РЕС контракт із забудовником. Плюс – нині добудовуються нові секції, і напруги взагалі не вистачає, не витримують кабелі. Ічерез це нам періодично починають вимикати світло. А у всіх нас автономне опалення, газові котли з електронасосами і якщо нам відімкнуть світло взимку, ми будемо замерзати. Так само залишимось без ліфта і без води, бо на останні поверхи воду підкачують електронасосами.

perekryttya-dorogy-u-Vinnyci 5 1

Мешканці ЖК "Європейський" розповіли, що уже неодноразово голови їхніх ОСББ зустрічалися з представниками міської влади, вели переговори, але питання так і не вирішилося. Забудовник не з'являвся на ці зустрічі. Хоча, зауважують вінничани, коли потрібно було отримати від міської влади добро не чергове будівництво, забудовник прийшов. Люди обурені: чому місто надає керівництву ЖК "Європейський" право зводити нові об'єкти, якщо він не довів до розуму "Європейський квартал".

Мешканці кварталу так і не дочекались, що їхня проблема буде озвучена на сесії та розглянута. Не вийшов до них також ніхто із керівників міста. Тоді терпець у людей увірвався і вони перекрили Соборну ще раз. 

perekryttya-dorogy-u-Vinnyci 6 1

Крім того, пікетували міськраду й зоозахисники, які вимагали визнати котів частиною екосистеми міста.

Читайте також: депутати не підтримали звернення до Уряду щодо неприпустимості чергового підвищення цін на газ.

Фото: Сергій Білоус

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення