Люди не можуть заселитись у нові квартири, бо не дали дозвіл на підключення газу

Центр Вінниці перекрили через “Барський квартал”

02 листопада 2018, 20:03

Люди не можуть заселитись у нові квартири, бо не дали дозвіл на підключення газу

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Центр Вінниці перекрили через “Барський квартал”

    Коментарі (1)

В годину пік люди перекрили рух по вулиці Театральній у Вінниці. Вони з плакатами вимагали увімкнути газопостачання до квартир секцій 5,6,7 "Барського кварталу", що будують в селищі Зарванці Якушинецької ОТГ Вінницької області. Люди вже купили квартири та зробили ремонт, але газ отримати не можуть через те, що Державна архітектурно-будівельна інспекція не видає дозвіл. Як вирішилась ситуація та що чекає 300 сімей взимку, розповість кореспондент Vlasno.info.

perkrutta dorogu 7 1perkrutta dorogu 14 1perkrutta dorogu 13 1

В пів на четверту вечора хід транспорту по вулиці Театральна було зупинено через протести людей, які вимагали у Департамента архітектури та містобудування Вінницької ОДА надати дозвіл на експлуатацію будинку, за який вони заплатили чималі гроші.

— Ми перекрили дорогу, бо документи на експлуатацію житла повинні були бути ще в серпні. Зима вже на носі, а житла так і не має. Забудовник не може здати, бо чиновники йому не дають згоду. Вже зробили ремонт, але без газу всі ми там замерзнемо в усіх малі діти, - говорить протестувальник Олександр.

perkrutta dorogu 12 1perkrutta dorogu 15 1

За словами юриста, який представляє "Барський квартал", Богдана Шевчука, всі документи в належному стані. Три рази вже відправляли звернення на перевірку, але постійно знаходять якісь порушення.

— Проблема в тому, що три рази подавались документи на здачу будинку в експлуатацію. До цього три будинки здали, все нормально, не було ніяких претензій. Зараз подали на здачу двох будинків. Спочатку формальна відмова, нібито якісь порушення. Всі порушення усунули і подали другий раз. Комісія з архітектури взагалі не прибула на об'єкт, хоча по закону повинна це зробити в десятиденний термін. Вони спираються на те, що директор не мав права підпису, бо був у відпустці.

perkrutta dorogu 5 1

Така ситуація з відмовами відбувається протягом останніх двох місяців. На думку забудовника, це корупційна складова, а з нього самого опосередковано вимагали хабара. В проблемах з отриманням дозволу голова ЖБК "Барський" Володимир Хоменко на експлуатацію він пов'язує керівника міста, області та Прем'єр-міністра України.

— Зараз нам пішла відмова з поясненням, що в нас немає технічної документації на будинок. Хоча згідно із законодавством, ми не маємо права без неї щось будувати. Департамент приймає абсолютно неадекватні рішення. Вони торгують сертифікатами на призначення будівельних робіт. Це зараз в державі бізнес, на якому заробляє керівництво області та керівництво міста. Я звертався до Яблонського та Матусяка. Вони кажуть, якщо зробиш якийсь благоустрій, то ми щось там зробимо. Ми ввели три будинки в експлуатацію без проблем. Зараз вони дивляться на те, де і як стоять коми і т.д.

perkrutta dorogu 17 1

За словами пана Хоменко всі документи в нього в порядку. Перевірку робили Державна архітектурна-будівельна інспекція області(ДАБІ -ред.) та всеукраїнська. І вони не знайшли тих порушень, які зараз знаходить обласна ДАБІ.

perkrutta dorogu 16 1perkrutta dorogu 18 1

Представники поліції разом з забудовником та ініціативною групою від людей пішли на перемовини з керівництвом ДАБІ. Обурені люди задавали свої питання начальниці відділу нагляду за діяльністю уповноважених органів з питань містобудування та архітектури Департаменту ДАБІ у Вінницькій області Лідії Павлюк, бо керівника ДАБІ у Вінницькій області не було на місці. За словами забудовника, документи з технічними умовами на введення в експлуатацію в нього є, а за словами Лідії Павлюк таких документів немає.

— Під час перевірки було з'ясовано, що не має технічних умов, для введення будівлі в експлуатацію. Відсутні документи на технічні дозволи проведення газопостачання, електрики та каналізації. В забудовника є тільки декларація на початок будівництва. За старим законодавством до січня 2017-го року, вона надавалась без виконання технічних умов на експлуатацію. Перший раз в наданні технічної документації були проблеми з заповненням. Другий раз було підписано особою, яка не мала права підпису, бо була у відпустці. Третій раз нашому інспектору було відмовлено в перевірці, - каже Лідія Павлюк.

perkrutta dorogu 1 1perkrutta dorogu 6 1perkrutta dorogu 2 1

Люди так і не зрозуміли, як усунути ці порушення і чому не можна підключити газ. За словами пані Павлюк тепер перевірку, для видачі ліцензії провести неможливо. Лише з поданням самого забудовника. Представники забудовника кажуть, що такі подання вже відправлені в департамент.

perkrutta dorogu 19 1

Було вирішено 14 листопада зібратись в департаменті на нараду, на якій забудовник представить документи технічної документації будинків 4,5,6,7 "Барського кварталу". Якщо нарада справді відбудеться, то чиновники ДАБІ обіцяють надати дозвіл на експлуатацію.

Читайте також, Власники квартир "Європейського кварталу" у Вінниці чкаржаться на забудовника

Фото: Андрій Оленін

Коментарі    Оновити список коментарів

катерина
0 # катерина 07.11.2018, 17:01
Ну, по-перше, Масив "Барський", по -друге, 5 та 6 секції, по-третє, Богдан Шевчук
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення