Було зафіксовано білборди кандидатів без вихідних даних

На кандидатів у Президенти написали заяви до вінницької поліції

11 січня 2019, 21:44

Було зафіксовано білборди кандидатів без вихідних даних

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

На кандидатів у Президенти написали заяви до вінницької поліції

  адміністратор   Коментарі

У Вінниці зафіксували білборди зареєстрованих кандидатів у Президенти України без вихідних даних. Складено заяви до поліції щодо порушення правил передвиборної агітації. Про це з посиланням на ОПОРА, повідомляє Vlasno.info.

10 січня на вулиці Батозькій було зафіксовано білборди кандидатів на пост Президента України Сергія Капліна (висуванець Соціал-деморатичної партії) та Андрія Садового (Об'єднання «Самопоміч») без зазначення відомостей про наклад, друкарню, відповідального за друк та замовника, а це може мати ознаки порушення.

Спостерігач ОПОРИ склав дві заяви про порушення правил передвиборної агітації. Працівники патрульної поліції, які приїхали на виклик, прийняли заяви та передали їх до Київського відділення поліції м. Вінниці.

Сергій Каплін зареєстрований кандидатом у Президенти України постановою ЦВК №29 від 8 січня 2019 року. Андрій Садовий зареєстрований кандидатом у Президенти України постановою ЦВК №32 від 8 січня 2019 року.

10.01.2019 vinnytsia bilbord bez vyhidnyh danyh andrii sadovyi

Відповідно до ч. 1 ст. 57 Закону України «Про вибори Президента України» передвиборна агітація розпочинається кандидатом на пост Президента України наступного дня після дня його реєстрації Центральною виборчою комісією. А відповідно до ч. 3 ст. 59 Закону України «Про вибори Президента України» друковані матеріали передвиборної агітації повинні містити відомості про установу, що здійснила друк, або вказівку, що друк здійснено з використанням обладнання відповідно кандидата на пост Президента України або партії, яка висунула кандидата на пост Президента України, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, та замовника відповідних матеріалів.

Згідно з частиною 2 статті 212-13 Кодексу України про адміністративні правопорушення: «Розповсюдження (рознесення, вивішування, роздавання) під час виборчого процесу друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, або у яких така інформація означена неправильно чи неповно, а так само організація такого розповсюдження - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян».

Розміщення матеріалів передвиборної агітації зареєстрованого кандидата у Президенти повинно здійснюватися за рахунок його виборчого фонду, в окремих випадках - з Державного бюджету (ч.4 ст. 58 Закону України «Про вибори Президента України»). Якщо в ході перевірки заяви буде встановлено, що вказані матеріали розповсюджені за рахунок інших джерел грошових коштів, то є ще підстави додатково притягнути винних осіб-розповсюджувачів до адміністративної відповідальності за ст. 212-14 Кодексу про адміністративні правопорушення за порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами.

Читайте також : Хвилина політичної реклами на ТБ коштуватиме кандидатам у Президенти сотні тисяч.

 

 

Фотo: oporaua.org


  адміністратор   11 січ. 2019 Друк Коментарі