Наявність свого імені у списку виборців можна перевірити он-лайн

Перевірити себе у списках виборців можна двома способами

28 січня 2019, 20:45

Наявність свого імені у списку виборців можна перевірити он-лайн

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Перевірити себе у списках виборців можна двома способами

  адміністратор   Коментарі

Перевірити наявність свого імені у списку виборців можна он-лайн за допомогою Державного реєстру виборців або ж у приміщенні дільничної виборчої комісії. Про це з посиланням на УП, повідомляє Vlasno.info.

У першому варіанті потрібно зайти на сайті Держреєстру в «Кабінет виборця» і вказати там свої дані.

На електронну пошту прийде код для отримання підтвердження, чи є особа в Державному реєстрі виборців, а також номеру і адреси відповідної виборчої дільниці.

Для очної перевірки потрібно знайти своє прізвище у списках, вивішених у приміщенні дільничної виборчої комісії, до якої виборець належить, або ж прийти з паспортом до відділу ведення Державного реєстру виборців за місцем реєстрації.

Іменні запрошення на вибори ДВК повинні надсилати не пізніше як за 10 днів до дня голосування (не пізніше як за 3 дні до дати повторного голосування).

Якщо виборець виявив, що не включений у списки, він може звернутися до органу ведення реєстру за місцем проживання – і виправити це.

За кордоном слід звертатися до закордонної дипломатичної установи України за місцем свого проживання чи перебування із письмовою заявою із зазначенням відомостей про себе, копією документа, що посвідчує особу і підтверджує громадянство.

Виборці з окупованих територій України – Криму й Донбасу – можуть звернутися до будь-якого органу ведення реєстру щодо свого включення у списки.

У разі включення виборця до реєстру на адресу виборця приходить повідомлення про це.

Також виборець може тимчасово змінити місце голосування, подавши заяву до органу ведення реєстру з зазначенням дільниці чи адреси, за якою він бажає проголосувати, та документами, які підтверджують необхідність цього.

Якщо виборча адреса виборця – за межами України і на день голосування такий виборець перебуватиме на її території, заява подається до органу ведення реєстру за бажаною адресою або органу ведення реєстру виборців в Міністерстві закордонних справ України.

Якщо виборець проживає чи перебуває в Україні і має намір голосувати в іншій державі, заява подається до органу ведення реєстру за виборчою адресою заявника або органу ведення реєстру виборців у МЗС.

Якщо виборець проживає чи перебуває за межами Україні і має намір голосувати в іншій іноземній державі, заява подається до органу ведення реєстру виборців у МЗС.

 

 

Фото: 24tv.ua


  адміністратор   28 січ. 2019 Друк Коментарі