Вагони Variotram не підходять для роботи в трамвайній мережі Хельсінкі

В столиці Фінляндії виводять з експлуатації 40 трамваїв, які можуть курсувати трамвайними коліями Вінниці

29 січня 2018, 10:47

Вагони Variotram не підходять для роботи в трамвайній мережі Хельсінкі

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

В столиці Фінляндії виводять з експлуатації 40 трамваїв, які можуть курсувати трамвайними коліями Вінниці

  адміністратор   Додати коментар


Адміністрація міського транспорту Хельсінкі(HKL) і компанія Bombardier Transportation прийняли рішення про те, що до кінця 2018 року в столиці Фінляндії виведуть з експлуатації 40 трамваїв моделі Variotram, повідомляє Vlasno.info з посиланням на metro-report.

Причиною такого рішення стало те, що профілі коліс вагонів Variotram не цілком підійшли для роботи на місцевій трамвайній мережі з метровою шириною колії.
Variotram поставлялися в Хельсінкі в 1998-2003 рр., спочатку німецько-шведсько-швейцарським концерном Adtranz, а пізніше Bombardier Transportation, що купила в 2001 році велику частину Adtranz.

В ході експлуатації у трамваїв були виявлені проблеми з візками, які Bombardier Transportation намагався усунути в 2006-2007 рр., оскільки за контрактом відповідає за обслуговування впродовж 35 років. Але у результаті стало ясно, що повністю поєднати вагони Variotram з трамвайною мережею Хельсінкі не вдасться.

Тому було прийнято рішення спільними зусиллями HKL і Bombardier знайти місто, під інфраструктуру якого більше підійдуть ці трамваї. Оскільки потенційний ресурс вагонів далеко не вичерпаний, і вони розраховані ще на довгі роки роботи.

З цією метою два трамваї в липні минулого року були відправлені до Німеччини для тестування на міжміській лінії Людвигсхафен-Мангейм-Гейдельберг, де прокладені шляхи з такою ж, як і в столиці Фінляндії, шириною колії - 1000 мм.

В Україні також є міста, де використовується колія стандарту 1000 мм - це Львів, Житомир і Вінниця. Трамвайні колії з метровою колією окрім цього прокладені в Євпаторії на території АР Крим, анексованій РФ.

Нагадаємо, Вінниця вже не перший рік співпрацює з муніципальною транспортною компанією VBZ зі швейцарського Цюріха, яка передала в українське місто вже більше ста уживаних вагонів. Починаючи з 2021 року можливе постачання нової партії уживаних вагонів з Цюріха у Вінницю.

Фото: metro-report.com


  адміністратор   29 січ. 2018 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення