Сендзішув - місто-побратим Жмеринки фото

Жмеринку та польське місто «пов’яже» поезія, люди та залізниця

07 грудня 2015, 18:59

Візит наприкінці листопада до польського міста Сендзішува-Малопольського вінницької делегації дав свій результат

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Жмеринку та польське місто «пов’яже» поезія, люди та залізниця

    Додати коментар


Візит наприкінці листопада до польського міста Сендзішува-Малопольського вінницької делегації дав свій результат: Жмеринка стане містом-побратимом польського містечка.

Керівництво міста висловило думку щодо можливості міжнародної співпраці, вже у наступному році планують підписати відповідну угоду. Першу зустріч із керівництвом Сендзішува провів радник голови Вінницької облради Юрій Войціцький.

– У Жмеринки вже є місто-побратим: Скаржиська-Камєнна. Але це місто, на мою думку, трохи неактивне у царині співпраці із його українським партнером. Тому і підшукали для Жмеринки ще одного побратима, – розповідає Юрій Войціцький. – Врахували розмір міста, кількість населення, а також те, що і Жмеринка, і Сендзішув є важливими залізничними вузлами країн. Місто близько від кордону, до нього легко дістатися із Перемишля. Акцент зробили також на тому, що саме у Жмеринці народився відомий польський поет Ян Бжехва, якому нещодавно відкрили пам'ятник у цьому містечку.

Найближчим часом Юрій обіцяє "підшукати пару" для ще одного районного центру Вінниччини: Липовця, який також поєднують із Польщею міцні історичні зв'язки.

– Моя мрія така: аби кожне містечко та село мало населений пункт-побратим у Польщі.

Фото: Słowo Polskie

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення