Джозеф Байден фото

«США ніколи не визнають російської анексії Криму» – Джозеф Байден

08 грудня 2015, 14:00

Віце-президент США виступив в українському парламенті

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

«США ніколи не визнають російської анексії Криму» – Джозеф Байден

    Додати коментар


Віце-президент США виступив в українському парламенті

У рамках свого триденного візиту до України Джозеф Байден, віце-президент Сполучених штатів, виступив на засіданні Верховної ради України.

— Всі народи повинні мати право на суверенітет і США ніколи не визнають спроби Росії анексувати Крим та розпалити ситуацію на Донбасі. Сепаратисти на Сході організовані Москвою, зброю і танки переправляють через кордон, фінансують війну з Кремля. Ми стоїмо разом з вами, надаємо підтримку у навчанні ваших військових.

На виступі Джо Байдена були присутні Президент України, прем'єр-міністр, інші високопосадовці.
Петро Порошенко у Верховній Раді фото
Опозиційний блок фото

Виступ пана Байдена був досить емоційним, проте меседжі були доволі очікуваними: невизнання анексії Криму, спільна протидія російській агресії, необхідність виконання мінських угод всіма сторонами, необхідність повернення кордону Україні, проведення демократичних виборів на Донбасі, з можливістю голосувати на них переселенцям.

— Росія повинна натиснути на сепаратистів, щоб провести вибори за стандартами ОБСЄ, звільнити заручників, повернути російських військових додому, — переконаний Байден. — Натомість, і Україна має виконати те, що залежить від неї. Не можна знімати санкції з Росії і ми будемо продовжувати чинити тиск на Кремль, поки Москва не виконає всі пункти Мінської угоди.
Джозеф Байден фото
Джозеф Байден фото

Байден пригадав Революцію Гідності та запевнив: люди по всьому світу і далі стежать за Україною.

— Вони сподіваються на вас, надіються, що ваш успіх у боротьбі проти російської агресії буде мати позитивні наслідки і для них. Кожен, хто при владі зараз, повинен зрозуміти свою відповідальність використати цю можливість для того, щоб побудувати об'єднану демократичну українську націю.

На хвилі захоплення українською революцією, Байден поділився з парламентарями досвідом боротьби своєї країни. Навіть обмовився про те, що в Україні повинні бути... незалежні штати:

— Те ж саме відбувалося і в нашій країні, важливо щоби були автономні незалежні штати, які самостійно визначають власну освітню систему, уряд, в рамках об'єднаної конституції. Це не суперечить демократичним принципам.


Джозеф Байден фото

Іншим аспектом, яким дорікнув Україні Байден, традиційно стала корупція.

— Нема жодної демократичної країни в світі, де ракова пухлина корупції настільки процвітає. Недостатньо просто організувати бюро по боротьбі з корупцією. Потрібно провести судові реформи, щоб можна було притягнути до відповідальності відповідних осіб. Щоб головні виборні посадовці розділяли свої інтереси від державних, і олігархи, і неолігархи — всі повинні діяти за одними правилами.

Наприкінці Байден подякував українцям та побажав:

— Хай бог благословить наші народи і хай захищає наші війська.

Фото: телеканал "Рада"

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення