Seaman Guard Ohio фото

Врятувати українських моряків з індійської в'язниці можна, підписавши петицію

17 лютого 2016, 11:12

Екіпаж судна «Seaman Guard Ohio» американської компанії "AdvanFort", що займалося охороною кораблів від піратів в водах Індійського океану, з жовтня 2013 року знаходиться під арештом в Індії

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Врятувати українських моряків з індійської в'язниці можна, підписавши петицію

    Додати коментар


Екіпаж судна «Seaman Guard Ohio» американської компанії "AdvanFort", що займалося охороною кораблів від піратів в водах Індійського океану, з жовтня 2013 року знаходиться під арештом в Індії.

Моряки, серед яких громадяни Естонії, Великобританії, Індії а також троє українців, були змушена змінити маршрут, тікаючи від шторму, і потрапили в територіальні води Індії. Оскільки судно прямувало під прапором Сьєрра-Леоне, тамтешня влада звинуватила їх у незаконному проникненні на свою територію, зберігання зброї та боєприпасів, а також незаконному придбанні палива. 11 січня цього року їх було засуджено до 5 років ув'язнення.

Пікантності цій справі додає той факт, що діяльність охоронних фірм остаточно не врегульована міжнародними конвенціями, а правомірність знаходження зброї на борту судна під прапором однієї країни в територіальних водах іншої країни – досить тонкий юридичний аспект. Втім, звинувачувальний вирок ще можна оскаржити.

Аби вплинути на індійське правосуддя та привернути увагу світової спільноти до проблеми екіпажу судна, українські правозахисники розробили електронну петицію до урядів України, Великобританії, США та Естонії, морських організацій та ООН. У зверненні йдеться, що їх спільні зусилля мають слугувати координації дій, спрямованих на якомога скоріше відновлення справедливості — виправданню та поверненню додому моряків і персоналу судна, а також забезпечити врегулювання у правовому полі роботи охоронних організацій в піратських зонах.

– Закликаємо профспілки, ООН, Міжнародну палату судноплавства, Міжнародну морську організацію, Міжнародну організацію праці, національні та міжнародні асоціації судновласників і інші організації, виступити з ініціативою і бути активними учасниками розробки і імплементації міжнародних конвенцій по роботі охорони в піратських зонах з метою недопущення подібних ситуацій, – пишуть активісти.

Допомогти звільнити трьох громадян України можна, підписавши петицію за посиланням

Фото: Вікіпедія

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення