засідання-по-оренді-фото

Вінницьке комунальне майно дорожчає — зростає вартість оренди приміщень

30 січня 2017, 08:31

Депутати переглянули орендні ставки, щоб наповнити бюджет

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінницьке комунальне майно дорожчає — зростає вартість оренди приміщень

    Додати коментар

Депутати переглянули орендні ставки, щоб наповнити бюджет

Зміни до регуляторного акту, яким обчислюється вартість оренди приміщень обласної комунальної власності обговорили на круглому столі за участі громадськості, повідомляє Vlasno.info.

Є необхідність переглянути діючі орендні ставки, адже їх потрібно приводити у відповідність до сучасних реалій та наповнювати бюджет, - сказав голова комісії з питань комунальної власності Олександр Масленніков.

Пропозиції до змін процентних ставок розробило Управління спільної комунальної власності, а обговорювали їх спільно з громадськістю, узгоджуючи кожен пункт.

засідання по оренді-1-фото

Цікаві дискусії викликало розміщення антен мобільного оператора, які займають близько ста “квадратів” на даху будинку побуту “Ювілейний”. Представник компанії стверджував, що зараз вони сплачують 11 тисяч гривень оренди на місяць, а при збільшенні з 20 до 50 відсотків, суми будуть для них надто високими.

На що депутати та присутні зазначили, що постійне здорожчання мобільного зв'язку з людьми не узгоджують:

Ви нам з першого березня знову піднімете тарифи і не питаєте — можуть люди оплачувати таки дорогий зв'язок, чи ні, - сказав заступник голови комісії Юрій Яремчук.

засідання по оренді-3-фото

Зрештою, погодилися офісні приміщення для оператора здавати під 40%, а дах для антен — таки по 50.

Підняли і давно наболіле питання аптек, яким пропонували оренду з 8% підняти до тридцяти. Мотивація та ж: здорожчання ліків, шалені обороти коштів у аптечних закладах за добу дозволяють їм платити справедливу орендну плату на користь громади. Зрештою, зійшлися на 20-ти відсотках. Крім того, депутати повідомили, що планують відкриття трьох комунальних аптечних пунктів, які займатимуться також виготовленням ліків.

засідання по оренді-2-фото

Не оминули увагою й редакції ЗМІ. Так, телеканал “Вінниччина” заявив, що нині сплачує 104 гривні за квадратний метр, і це при 10-відсотковій ставці. Коли ж зроблять 20% (як запланували), то з цим телеканалу буде впоратися вкрай важко, адже вони і так сплачують близько 60 тисяч гривень на місяць. Комісія пішла назустріч журналістам та залишила орендну ставку для редакцій ЗМІ на рівні 10 відсотків.

А для закладів фізкультури і спорту депутати запропонували знизити орендну ставку з 17 до 10%. Для організаторів образотворчих та книжкових виставок (українського ринку) ставку дали найнижчу: із семи знизили до одного відсотка.

засідання по оренді-4-фото

Пощастило і власникам ксерокопіювальних апаратів та продавцям літератури з лотка в навчальних закладах: їх оренду лишили без змін (7%). Тим же, хто провадить таку ж діяльність в інших місцях підвищили, але не до 15%, як хотіли, а лише до десяти.

Проблемним було питання громадських організацій, адже більшість з них винаймає невеликі приміщення, і саме тим, хто орендує менше 100 метрів, пропонують збільшити оренду більше ніж удвічі. Про подробиці цього питання читайте на нашому сайті найближчим часом.

Усі результати обговорення орендних ставок та пропозиції занесли в протокол та будуть розглядати на комісіях комунальної власності, а потім і на сесії обласної ради.

засідання по оренді-5-фото

Фото: Ірина Басенко

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення