ЖК "Greens" фото

70 вінничан вирішили долю будівництва ЖК «Greens» напроти кладовища

02 червня 2017, 19:03

Житловому комплексу з трьох шестиповерхових будинків замість спортивного майданчику бути

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

70 вінничан вирішили долю будівництва ЖК «Greens» напроти кладовища

    Додати коментар


Житловому комплексу з трьох шестиповерхових будинків замість спортивного майданчику бути – так вирішили вінничани під час громадського слухання, яке пройшло 1 червня в залі Вищого професійного училища ЛДУ БЖД , щодо будівництва ЖК «Greens» по вулиці Максимовича, повідомляє кореспондент Vlasno.info.

Розпочався захід з того, що представниця Вінницької міської ради, яка вела слухання, почала розхвалювати наше місто.

– Вінниця єдине місто, де проводяться громадські слухання перед початком будівництва житлових комплексів, – каже представниця департаменту правової політики та якості Ольга Ситник.
ЖК "Greens" фото
ЖК "Greens" фото

Проте, у Києві перед початком деяких будівництв також проводяться громадські слухання. У Вінниці це одне із найперших слухань у такому форматі, тому що зазвичай житлові комплекси будуються без попередніх громадських слухань.

– Ще у 2011 році були відмінені ці слухання перед початком забудов на законодавчому рівні. Зазвичай слухання проводиться, коли планується незаконне будівництво і зацікавлені особи хочуть отримати дозвіл на цю забудову від «фіктивної» громадськості, – каже експерт з питань будівництва Георгій Могильний.

Громадські слухання по ЖК «Greens» проводяться вже вдруге. Вперше, 12 квітня, громадські слухання були не підготовлені і з цієї причини громада прийняла рішення їх перенести.

На цьому слуханні головний архітектор ЖК «Greens» розповідав, що їм замовили розробити проект цього комплексу у листопаді-грудні 2016 року. Це будуть три шестиповерхових будинки на два під'їзди в кожному будинку на 80 квартир. При будівництві, згідно із планом, не зріжуть жодне дерево. Навпаки, додадуть зелених насаджень та встановлять декоративне озеленення. Комплекс й називається «Greens», тому що «фішкою» житлового комплексу є його місце розташування біля самого лісу і заглиблення в зелену зону.
ЖК "Greens" фото
ЖК "Greens" фото

Представники влади не приховували того, що житловий комплекс будується у санітарно-захисній зоні кладовища, яке розташоване через дорогу за 50 метрів, а санітарна зона від кладовища становить 300 метрів. Але на цей факт відповідали тим, що ці санітарні зони були встановлені в далекому 2006 році і що не треба на це звертати уваги, тому що це було «давно і неправда».

На всі прямі питання щодо забудови території, представники влади уникали відповіді.

– Я бачу що громадські слухання проходять не по регламенту, тому пропоную перенести їх на іншу дату, – сказав мешканець вулиці Толбухіна Віталій Лазаренко.

Після цього деяка частина присутніх зааплодувала, але слухання продовжились. За винесення на голосування питання про будівництво житлового комплексу проголосувало 79 людей, 10 проти та 4 утримались. За саме будівництво проголосувало 70 осіб, 27 було проти та одна людина утрималась. Після того як проголосували за будівництво, представники влади з посмішками покинули залу.

70 вінничан дозволили будувати замість закинутого спортивного комплексу «Спартак» житловий комплекс, з вікон якого будуть відкриватися вид на могили Героїв, які загинули під час російської агресії на Сході України.
ЖК "Greens" фото
ЖК "Greens" фото
ЖК "Greens" фото
ЖК "Greens" фото
ЖК "Greens" фото

Фото Влада Боднара

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення