Вінницякіно фото

«Вінницякіно» можуть ліквідовувати три роки

06 червня 2017, 08:32

Про створення "Центру кіномистецтва та культури "Кіно-Поділля" замість підприємства "Вінницякіно" є відповідний проект рішення Вінницької облради

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

«Вінницякіно» можуть ліквідовувати три роки

    Додати коментар


Про створення "Центру кіномистецтва та культури "Кіно-Поділля" замість підприємства "Вінницякіно" є відповідний проект рішення Вінницької облради. В ньому йдеться про ліквідацію "Вінницякіно" та передачу його майна новоствореному "Центру", повідомляє Vlasno.info.

Раніше начальник управління культури та мистецтв Вінницької облдержадміністрації Станіслав Городинський зазначав, що на території "Вінницякіно" працюватимуть три музеї.

– Ми таке дійсно планували. Але не можна так швидко все облаштувати. Спочатку потрібно ліквідувати один заклад, щоб створити інший, а тоді вже думати про музеї, - говорить він. - А музеї будуть дуже цікавими. Наприклад, в ретро-музеї розповідатимуть про історію кіно, демонструватимуть старі плівкові фільми на старовинному обладнанні. Щоб люди наочно бачили, як це відбувалось раніше.

Ліквідацію "Вінницякіно" Станіслав Городинський називає затяжним процесом.

– Є певна процедура, нічого не вдієш. І поки попередній комунальний заклад не ліквідують, новий не створять, - наголошує. - Взагалі, процес ліквідації "Вінницякіно" можна було ще у березні розпочати. Але тоді голова бюджетної комісії був проти, щоб головою ліквідаційної комісії був директор "Вінницякіно". Але ж він знає все про свої підприємство, і саме йому очолювати цю комісію. А тепер лише у кінці червня депутати проголосують за цей проект рішення, і триватиме ліквідація і рік, і два, і три. На той час підприємство просто стоятиме закритим.

Голова комісії з питань бюджету, фінансів та обласних програм Геннадій Мазур зауважує, що тому він й був проти головування в ліквідаційній комісії директора "Вінницякіно", щоб ця ліквідація не затягнулась на три роки.

– Звісно, за кілька місяців ліквідація не пройде, але будемо сподіватись, що процес пришвидшиться з новим керівником ліквідаційної комісії, - коментує він. - На виконувача обов'язки директора, адже теперішньому оголосять про звільнення, покладені обов'язки усіх реєстраційних процедур. Згодом, перед створенням Центру кіномистецтва оголосять конкурс на керівника. До речі, і колишній директор може в ньому приймати участь. Усе чесно і прозоро. І тоді вже наберуть новий штат, і новостворений комунальний заклад запрацює.

Відтак, на сесії депутати голосуватимуть за створення "Центру кіномистецтв та культури "Кіно-Поділля". Також затвердять статут цього закладу та призначать виконувача обов'язки директора.

Фото з архіву Vlasno.info

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення