кінофонд "Вінницякіно" фото

Частину ретро-фільмів «Вінницякіно» утилізують

16 червня 2017, 19:52

Частину відеотеки оцифрують та залишать, а частину відправлять до столиці

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Частину ретро-фільмів «Вінницякіно» утилізують

    Додати коментар

Питання збереження архіву старих плівкових фільмів підприємства "Вінницякіно" постало на профільній бюджетній комісії у Вінницькій обласній раді, повідомляє Vlasno.info. Долею кінотеки підприємства зацікавився голова комісії Геннадій Мазур.

Нагадаємо, обласне комунальне підприємство ліквідують за рішенням обласної ради. На його базі створять комунальну установу "Центр кіномистецтва та культури Кіно-Поділля".

Директор департаменту культури облдержадміністрації Станіслав Городинський повідомив, що частину фільмотеки передадуть до Києва.

— Там є державний архів, — зауважив директор департаменту фінансів облдержадміністрації Микола Копачевський. — Туди заберуть фільми, які мають державне значення.

За його словами, те, що має художню цінність, буде оцифровуватися і зберігатися. А те що не являє ніякої цінності або не підлягає відновленню, утилізують.

Станіслав Городинський також додав, що частину старих кіноплівок заберуть до Музею ретро-кіно, який діятиме на території ліквідованого підприємства.

— Там є маленькій зал і ми ті фільми будемо використовувати, — зазначив він.

За словами директора департаменту культури, у цьому музеї розповідатимуть про історію кіно, демонструватимуть старі плівкові фільми на старовинному обладнанні.

Фото з архіву Vlasno.info

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення