Олександр Масленніков фото

Скандального вінницького тимошенківця витурили з фракції «Батьківщини»?

23 червня 2017, 21:00

У фракції вінницької «Батьківщини», вочевидь, назрівають кадрові зміни або вони уже відбулися

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Скандального вінницького тимошенківця витурили з фракції «Батьківщини»?

    Додати коментар


У фракції вінницької «Батьківщини», вочевидь, назрівають кадрові зміни або вони уже відбулися, повідомляє Vlasno.info. Із власних джерел виданню стало відомо про конфронтацію між очільницею обласного осередку партії Людмилою Щербаківською та партійцем Олександром Масленніковим. Протягом останніх кількох днів у кулуарах говорять про виключення останнього із фракції Батьківщини в обласній раді.

Все почалось на комісії

За словами джерела, все "закрутилося" під час останнього засідання комісії з питань регулювання комунальної власності та приватизації облради, яку очолює Масленніков. Мовляв, Людмила Щербаківська подала заяву, в якій висловила своє бажання бути у складі цієї комісії. Однак голоси членів комісії розділилися і Щербаківській не вистачило їх кількості для позитивного рішення.

— На засіданні комісії було вісім чоловік з дев'яти. Для прийняття рішення потрібно п'ять. А голоси розділилися чотири на чотири. Людмила Михайлівна "давила" на Масленнікова, щоб він поставив питання на повторне голосування, але він відмовився. В результаті комісія була заблокована. Масленніков закрив її на дванадцятому питання, хоча їх було 24, — зазначив інформатор.

За словами джерела, згідно регламенту Вінницької обласної ради, а саме п.1. Статті 31 "персональний склад постійних комісій формується з урахуванням пропозицій депутатських фракцій". Тому заяву Щербаківської голова облради Анатолій Олійник мав би скерувати на обговорення до усіх фракцій, а не направляти прямо на комісію.

— Олійнику не треба було відправляти листа на комісію, бо це не є її повноваженнями, а повноваженнями всіх фракцій. Масленнікову треба було оголосити перерву, а не закривати комісію, бо не були прийнятими інші питання. Наскільки мені відомо, через два дні після комісії було засідання фракції партії Батьківщина і на ній прийняли рішення не підтримувати звіт голови ОДА Валерія Коровія та виключити Масленнікова з фракції, — розповіло джерело.

У "Батьківщині" мовчать

Керівництво «Батьківщини» наразі цю тему не коментує. Протягом двох днів кореспондентка Vlasno.info намагалась з'ясувати позицію партії, однак Людмила Щербаківська обмежилась коротким: "Не коментуємо". На запитання, коли саме до неї можна звернутися за коментарем, депутатка відповіла: "згодом все прочитаєте".

Таку ж відповідь видання отримало і від колишнього очільника фракції Батьківщини в облраді Владислава Роя. Із нинішнім очільником фракції Олегом Мейдичем зв'язатись так і не вдалось — він не брав слухавку. Щодо самого Олександра Масленнікова, то його мобільний вимкнений.

Врешті, коментар вдалося отримати від партійця Геннадія Мазура, який на запитання щодо статусу Масленнікова, зазначив:

— Дискусії проходять жваві. Але фракція жива, монолітна і міцна. Ми ставимо перед собою завдання і працюємо над їх реалізацією. Якщо і є якісь непорозуміння, то ми їх вирішуємо через обговорення. Це говорить про те, що фракція живе і діє. Спроби розколоти фракцію дійсно є, вони спостерігаються від провладної партії (БПП — Vl.), — зазначив депутат.

На запитання чи залишиться Масленніков у фракції, Мазур зазначив: "це питання не ставиться".

Нагадаємо, Олександр Масленніков "витурив" із конкурсу проектів розвитку територіальних громад село Сосонку, громада якого свого часу не дала йому землю під кар'єр.

Фото з архіву Vlasno.info

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення