Олег Ткаченко фото

Вінницький депутат приніс каламутну воду до сесійної зали

23 червня 2017, 18:10

На засіданні сесії міської ради депутати вкотре підняли питання якості питної води у Вінниці

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінницький депутат приніс каламутну воду до сесійної зали

    Додати коментар


На засіданні сесії міської ради депутати вкотре підняли питання якості питної води у Вінниці.

Депутат Олег Ткаченко приніс у сесійну залу пляшку із каламутною водою, яку набрав напередодні на вулиці Келецькій. Він зауважив, що якість води лише погіршується, а джерело забруднення і досі не визначено. Депутат запропонував створити робочу групу з даного питання.

У свою чергу, міський голова запропонував делегувати своїх представників до складу аналогічної робочої групи, що вже працює при обласній раді. Також він зауважив, що проблему потрібно вирішувати комплексно і зазначив, наразі є повідомлення про забруднення води і з сусіднього Хмельницького.

– Однозначно підтримую Вашу позицію, що якість води має бути кращою і "Вінницяоблводоканал" має більш ефективно проводити свої роботи, – зауважив Сергій Моргунов. – Однак проблема в тому, що підприємство не є власністю громади міста Вінниця.

За словами мера, наразі тривають роботи із Світовим банком щодо отримання КП "Вінницяоблводоканал" кредитних коштів на реконструкцію.

Мер також повідомив, що наразі до Вінниці мають надійти 20 мільйонів гривень з Державного природоохоронного фонду на реконструкцію очисних споруд у Сабарові. На виготовлення проектно-кошторисної документації з реконструкції очисних споруд з міського бюджету вже виділено 1,5 мільйони гривень.

До "водного" питання додамо, що сьогодні депутати нарешті прийняли рішення і щодо закупівлі за рахунок міського бюджету земснаряду для очистки дна річки Південний Буг в акваторії забору води.

Нагадаємо, роботи з реконструкції очисних споруд на Сабарові розраховані на 2017-2018 роки.

Фото Тетяни Куц

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення