очисні споруди фото

Траншу у 20 мільйонів для очисних споруд у Сабарові очікують з державної кишені

23 червня 2017, 14:02

Питання технічного переоснащення очисних споруд у мікрорайні Сабарів зрушиться з місця

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Траншу у 20 мільйонів для очисних споруд у Сабарові очікують з державної кишені

    Додати коментар


Питання технічного переоснащення очисних споруд у мікрорайні Сабарів зрушиться з місця, повідомляє Vlasno.info.

На пленарному засіданні сесії міської ради у п'ятницю депутатам запропонують внести зміни до Програми охорони навколишнього природного середовища Вінниці на 2017-2020 роки. Відповідно до них планується переоснащення об'єтів механічного очищення очисних споруд підприємства "Вінницяоблводоканал", розташованих на Сабарівському шосе, а також будівництво самопливної та напірної мережі каналізації по вулиці Чумацькій. Відповідний проект рішення вже обговорили і схвалили у постійних комісіях міської ради.

Як зазначив директор департаменту економіки і інвестицій Віталій Погосян під час засідання постійної комісії міської ради з питань промисловості, підприємництва, транспорту, зв'язку та сфери послуг, надходження 20 мільйонів гривень з державного бюджету на ці заходи найближчим часом очікують з державного бюджету. Їх планують освоїти вже цього року.

Відповідно до проекту рішення фінансуватимуть заходи одразу з кількох бюджетів. Розраховані роботи на 2017-2018 роки.

Як повідомляв сайт Vlasno.info, мешканці Сабарова побоюються, що нове міське кладовище, яке планують розбити поблизу очисних споруд, може лише погіршити екологічну ситуацію у мікрорайоні. Сабарівчани потерпають від каналізаційних випарів. Доноситься сморід і до мікрорайонів "Поділля", "Академічний", ЖК "Перлина Поділля". Відповідні петиції від мешканців цих мікрорайонів міська рада вже розглядала. У відповіді зазначалось, що на вказані заходи необхідні сотні мільйонів гривень. Крім того, міська рада повідомила, що для вирішення питання розпочато співпрацю з Світовим банком у напрямку отримання кредитних коштів на дані потреби.

Кореспондент Vlasno.info намагався з'ясувати, якого саме переоснащення наразі потребують очисні споруди у Сабарові та інше обладнання Вінницяоблводоканалу. У міській раді із цими питаннями нам порадили звернутись до підприємства.

Втім, у "Вінницяоблводоканал" протягом двох днів відповіді на ці запитання нам так і не надали. У двох приймальнях підприємства нас лише запевняли, що до редакції зателефонують. Втім, ані з керівником підприємства, ані з чотирма його заступниками, поспілкуватись так і не вдалось. Згодом секретарка повідомила, що питання очисних споруд на підприємстві може прокоментувати лише технолог. Втім, він перебуває на лікарняному і надати фахову відповідь немає кому.

Фото: Vinbazar

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення