Сергій Ладан фото

Голова РДА на Вінниччині позбувся другої посади

29 червня 2017, 08:42

У Мурованокуриловецькій райраді обрали нового керівника

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Голова РДА на Вінниччині позбувся другої посади

    Додати коментар

Понад півтора року голова Мурованокуриловецької РДА Сергій Ладан одночасно керував й райрадою. А 23 червня склав повноваження голови райради, повідомляє Vlasno.info. 

– Враховуючи те, що це питання викликало певний резонанс, я вирішив скласти повноваження голови райради, - коментує Сергій Вікторович. - Тим більше, добре відома ситуація з очільниками райдержадміністрацій Оратівського, Тиврівського, Липовецького районів. Там досі немає керівників. Тому щоб жодних нарікань ні від кого не було, я й прийняв таке рішення. Звісно, порадився із депутатським корпусом. Для деяких депутатів це було сюрпризом. Але рішення про складання повноважень голови райради задовольнили. Тим більше, я лише формально був головою. Право підпису мав мій заступник, а я лише головував на сесії. 

Депутатом райради Сергій Ладан залишився, а новим головою став Сергій Кушнір, який працював начальником відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарії управління Держпродспоживслужби у Мурованокироловецькому районі.

– Кандидатуру Сергія Михайловича ми обговорювали на засіданні нашої фракції, - продовжує голова РДА. - Всі її підтримали. На позачерговій сесії й висунули його на голову райради. Інших кандидатів не було. Відтак, 25 депутатів із 30 присутніх таємним голосуванням обрали нового очільника, а це 83 відсотки підтримки. Тепер Сергій Михайлович пройде перевірку та виконуватиме обов'язки голови райради. Хоча він і до цього був держслужбовцем. Але за законом при переведенні з посади на посаду не потрібно проходити спецперевірку, а при обранні — треба.

Нагадаємо, у 2016 році керівників РДА обирали через конкурс

Фото: mk.rayrada.org.ua

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення