активісти на виконкомі Вінницької міської ради фото

Вінницькі активісти та атовці пересварились через «гаражне» питання

07 липня 2017, 09:34

Виконком вінницької міської ради з другої спроби все ж таки розглянув "гаражне питання" ініціативної групи містян

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінницькі активісти та атовці пересварились через «гаражне» питання

    Додати коментар


Виконком вінницької міської ради з другої спроби все ж таки розглянув "гаражне питання" ініціативної групи містян, повідомляє Vlasno.info.

Людям, які ще в травні подали до прозорого офісу заяви на приватизацію земель під своїми гаражами, дали чітку відповідь на їх прохання.

Менш, ніж за 10 хвилин члени виконкому розглянули 16 питань, і "на десерт" лишили 17-те, "гаражне". Все відбулося настільки швидко, що активісти навіть спочатку не зрозуміли: у праві приватизації кількох квадратних метрів землі їм відмовлено.

Усвідомивши цей факт, активіст Андрій Верич засмутився.

– Хлопці, чого ви сидите? Кожну сесію "вони" деребанять землю, а ви мовчите! – не стримався і закричав він на адресу атовців, що сиділи у сесійній залі.

Слова Андрія заділи військових за живе, і ситуація ледь не дійшла до сутички.

– Хто що деребанить? На минулій сесії земельні питання взагалі не обговорювали, – роздратовано крикнув один із них.
активісти на виконкомі Вінницької міської ради фото

– Ви хто такі? Чому вам мають давати землю? Давайте спочатку дамо інвалідам війни та сім'ям загиблих! – додав інший військовий, мабуть, не зовсім розуміючи суть справи.

Знизити розпал пристрастей взявся учасник "гаражної" ініціативної групи, атовець Юрій Кисіль. Він підійшов до чоловіків у формі, показав посвідчення учасника бойових дій і зрештою обидві сторони заспокоїлися.

– Хлопців налаштували проти нас. Мабуть, хтось сказав їм, що ми хочемо отримати земельні ділянки, на які претендують вони, хочемо в них щось відібрати. Але насправді чим ми їм заважаємо? Вони хочуть свого, а ми свого, і наші інтереси не перетинаються. А на провокації я ніколи уваги не звертаю, – розважливо промовив Юрій.
активісти на виконкомі Вінницької міської ради фото

Вже після засідання виконкому біля будівлі міськради Андрій Верич довго дискутував із радником міського голови Семеном Хануком. Під час бесіди пан Ханук роз'яснив чому громадянам було відмовлено у приватизації землі під гаражами.

– Гаражі, які стоять між домами, стоять на території, виділеної для всього будинку. Вона є прибудинковою територією, яка не може бути розділена поміж окремими мешканцями, це неможливо. Виконком і так, на мою думку, пішов на певне порушення в інтересах громади: дозволив розміщувати ці гаражі і збирати з них податки. Давайте припустимо: ось, у будинку живе декількасот людей, з них, приміром, двадцять, мають гаражі. Якщо дати їм приватизувати під гаражами землю, то завтра вони об'єднаються і скажуть: це наша земля, робимо тут що хочемо. Не важливо що: ларьок, клумбу, город. От просто знімуть гаражі і будуть розбудовуватись, бо матимуть право. Ми можемо забрати цю землю в інших мешканців будинку? Ні! Особисто моя позиція чітка: якщо гараж вже стоїть, то неможна його зносити, але земля є земля, – пояснив пан Семен.

Нагадаємо, причиною "гаражної епопеї" стало небажання їх власників спалчувати податки комунальному підприємству "Архітектурно-будівельний сервіс". Воно, на їх думку, збирає "данину" за незрозумілі послуги.

Фото Олександра Сашньова

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення