вінницькі активісти у міськраді фото

Вінничани «виривають» свої гаражі з «лап» комунального підприємства

15 травня 2017, 19:35

Вінницька активісти подали до міської ради заяви на дозвіл приватизації землі під гаражами

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінничани «виривають» свої гаражі з «лап» комунального підприємства

    Коментарі (1)


Вінницька активісти подали до міської ради заяви на дозвіл приватизації землі під гаражами, повідомляє Vlasno.info.

Як повідомлялося раніше, ініціативна група активних вінничан склала зразок заяви про безоплатну передачу у приватну власність відповідних земельних ділянок. Це, на їх думку, допоможе "раціонально використовувати та обслуговувати" землю навколо приміщень для стоянки та ремонту автівок.
Андрій Верич фото
Андрій Верич

– Ми всього-навсього хочемо скористатися конституцією, своїми правами. Кожен може отримати ділянку під садівництво або під гараж, забудову. Як бачимо, у нашому місті кожну сесію міськради земля роздається незрозуміло кому і за що, рекомендую мешканцям скористатися цією можливістю поки можливо, – cказав активіст Андрій Верич.

До того ж, люди просто не хочуть сплачувати гроші підприємству "Архітектурно-будівельний сервіс", яке регулярно збирає "данину" з власників гаражів за незрозумілі послуги.

– З нас здирають по дві тисячі двісті гривень за п'ятнадцять квадратних метрів,. Мій батько ветеран Другої світової, інвалід війни першої групи. Отримав гараж ще за радянських часів. Тепер його немає, а гараж перейшов у власність матері. З нас ні за що брали гроші, незрозуміло, куди вони йдуть. По документах вони йдуть "на послуги", але на які, якщо нічого не робиться? Ми з мамою склали заяву на приватизацію землі, на якій стоїть гараж, щоб нікому нічого не платити, — заявив вінничанин Юрій Лебедєв.

У чотирьох активістів , які принесли свої заяви особисто, їх прийняли. Ще п'ять заяв, які активістів попросили передати, приймати відмовилися. Тепер люди чекають на засідання профільної комісії міськради та хочуть отримати відповідь на свої прохання за особистим підписом міського голови.

Vlasno.info стежитиме за розвитком подій.

Фото Олександра Сашньова

Коментарі    Оновити список коментарів

Кузьма
+1 # Кузьма 28.05.2017, 22:10
Цих гаражів як ріпяхів по дворам наплодилось і ще більше стане. Якщо ще дати їх приватизувати, то хрен вирвеш потім назад.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення