потяг фото

На Вінниччині залізниця проходить повз «мертві» села

22 липня 2017, 11:45

В Оратівському районі Вінницької області майже немає лісів

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

На Вінниччині залізниця проходить повз «мертві» села

    Додати коментар


В Оратівському районі Вінницької області майже немає лісів. Серед безкрайніх полів району можна зустріти села, від яких мало чого залишилося. Деякі населені пункти можуть бути зовсім безлюдними. Буває, там проживає кілька людей, повідомляє кореспондент Vlasno.info.
села Степове та Озерне на Вінниччині фото

Біля цих сіл проходить одноколійна залізниця, по якій чотири дні на тиждень їздить дизельний пасажирський потяг «Козятин–Жашків». До станції Наказний Пост, яка представляє собою пусту платформу, з Козятина потяг прибуває приблизно о 12-й годині. Звідси три кілометри до села Степове. Тут ви не знайдете жодної людини. Село мертве. Але так було не завжди. У 1970-х роках тут зводилися будинки для працівників радгоспу. Адже у Степове на роботу приїжджали люди зі Сходу України, Рівненської та Полтавської області та з інших регіонів України. Але після того, як Радянського союзу не стало, радгосп перестав діяти і люди роз'їхалися.

За кілька кілометрів від Степового розташовано Озерне.

- Тут приписано три людини, а проживає дві. Це чоловік 1961 року народження та жінка 1950-х років народження. Чоловік самотній, в нього немає батьків, тому жінка за ним доглядає. За радянських часів тут теж вирувало життя, як і у Степовому. Будувалися державні будинки, де проживало по 2-3 родини, – каже сільський голова села Човновиця, під порядкуванням якого цих два села, Ганна Сокур.

Дістатися до Степового та Озерного можна потягом з Козятина або автобусом з Оратова до Човновиці.

Головне фото: trainphoto.org.ua

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення