комісія з питань освіти, культури, молоді, фізкультури і спорту Вінницької міськради фото

Боксер з ключкою «пересварив» вінницьких депутатів

16 серпня 2017, 15:02

Депутати Вінницької міської ради учора на постійній комісії з питань освіти, культури, молоді, фізкультури і спорту обговорювали близько 50 питань порядку денного

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Боксер з ключкою «пересварив» вінницьких депутатів

    Додати коментар

Депутати Вінницької міської ради учора на постійній комісії з питань освіти, культури, молоді, фізкультури і спорту обговорювали близько 50 питань порядку денного. Сюди ввійшли питання і правопорядку, і виділення коштів на освіту, громадські організації, культуру. Разом з тим, представники департаментів звітували про виконану роботу. Говорили також про звернення громадян стосовно тренерів спортивних шкіл, яких бачили під час сутичок на сабарівському полі. Детальніше розповість Vlasno.info.
комісія з питань освіти, культури, молоді, фізкультури і спорту Вінницької міськради фото

Сто тисяч на надання фінансової підтримки громадському формуванню з охорони громадського порядку «Меч» запропонували виділити з міського бюджету. Зазначили, що це комплексна програма заходів по забезпеченню діяльності громадських формувань. Питання щодо виділення цієї суми виникло лише у половини депутатів.

– Будь-яку класну ідею можна викривити і ідея підтримувати громадські формування, які мали б захищати людей, зараз викривлена, тому що фактично їх зараз використовує влада, щоб нападати на людей і це от продемонстровано на Сабарові і не тільки там, – зауважила депутат Ганна Давиденко.
Ганна Давиденко фото
Ганна Давиденко

Окрім того, виявилось, що ці сто тисяч це фінансування не лише «Меча», а і «Барсу» та «Гепарду». Троє депутатів, зокрема Олег Ткаченко, Віктор Мартинюк та Ганна Давиденко не проголосували за те, щоб фінансувати ці формування з міського бюджету. Натомість Олександр Парвадов зазначив, що такі організації потрібно підтримувати, оскільки вони роблять набагато більше для охорони громадського порядку, аніж поліція.
Олександр Парвадов фото
Олександр Парвадов

На це Віктор Мартинюк сказав, що на Старому місті від ні разу не бачив представників цих громадських формувань, та бачив їхню негативну діяльність на різноманітних акціях та мітингах, коли вони виступали у вигляді «тітушок».
Віктор Мартинюк фото
Віктор Мартинюк

«Як тільки десь якась проблема у місті, то ви там. Не робіть собі піар», – так звернувся до Ганни Давиденко депутат та голова постійної комісії Вінницької міської ради з питань освіти, культури, молоді, фізкультури і спорту Олег Стукан.
Олег Стукан фото
Олег Стукан

Ганна Давиденко зачитала депутатське звернення з приводу тренерів та запропонувала варіанти звернень від імені депутатської комісії до правоохоронних органів, оскільки звернення до виконавчого комітету Вінницької міської ради нічого не дало. Заступник мера Сергій Тимощук вказав, що це було вираження свободи думки і слова, а заборона подібної діяльності є порушенням прав людини.
комісія з питань освіти, культури, молоді, фізкультури і спорту Вінницької міськради фото

Депутати Олег Ткаченко і Віктор Мартинюк запропонували відібрати пояснення від цих дитячих тренерів і зібратися на позачергове засідання комісії, щоб їх заслухати. На що Олег Стукан сказав, що потрібно спочатку самим розібратися в ситуації, потім зібратися, обговорити і уже потім відбирати пояснення.
Олег Ткаченко фото
Олег Ткаченко

Депутат Володимир Малінін звинуватив сабарівчан у тому, що вони одразу не звернулися із заявою до поліції.
Володимир Малінін фото
Володимир Малінін

Пані Вікторія, мати хлопчика, який впізнав у «тітушці» свого тренера з боксу, сказала, що підходила до Сергія Синявського та звернула його увагу на ситуацію, на що він відповів «Це муніципальна поліція, просто вони ще на форму собі не заробили».

Після цього між депутатами почалася сварка: Олег Стукан звинувачував Ганну Давиденко у популізмі та політичному піарі, зазначив, що вона завжди там, де якась проблема у жителів міста. На це Ганна Віталіївна сказала, що це абсолютний нонсенс, бо депутати для того й працюють, щоб допомагати людям вирішувати проблеми.

До слова, скандальна сутичка на вінницькому кладовищі, в якій взяли участь тренер з боксу та керівник спортивної школи «Вінниця» була висвітлена у багатьох засобах масової інформації не тільки місцевих, а і всеукраїнських, тому це уже є приводом для того, щоб цією справою зацікавилася не лише поліція, а і міська влада, бо ці події відбувалися на території міста. Навіть сьогодні на спірне поле виганяють техніку, знаючи заздалегідь, що працювати вона не буде (про це говорили гепардівці), тобто кожного дня пускають на вітер літри пального. Техніку «охороняє» не зовсім зрозуміло від кого «Гепард».

Фото Ольги Бунич

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення