річка Ковбасна фото

На Вінниччині всихає Ковбасна річка

05 вересня 2017, 08:00

у Шаргородському районі протікає річка з цікаво назкою

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

На Вінниччині всихає Ковбасна річка

    Додати коментар

У Вінницькій області є населені пункти з цікавими назвами, наприклад село Волошкове, але назви річок на Вінниччині мають ще оригінальніші назви, наприклад – Ковбасна, повідомляє кореспондент Vlasno.info.

Протікає ця річка у Шаргородському районі. Ковбасна бере початок у селі Мальовниче, протикає Козлівку та Слободу-Шаргородську і впадає у річку Мурашку (інформація з Вікіпедії – прим. авт.).

– На річці Ковбасна знаходиться гребля у селі Мальовниче, яка утворює ставок площею дев'ять гектар. У ставку вода добра, тому тут відпочивають люди та багато рибалок сидить. Ковбасна річка останні роки сохне, але на ставку рівень води тримається. Бере ця річка початок у Копистирині, протикає Мальовниче і Козліївку та впадає у річку Мурашка у місті Шаргород, – каже сільський голова Козлівки Микола Завальнюк.

Якщо подивитись по мапі, то Ковбасна дійсно бере початок з околиць села Копистирина, як сказав сільський голова.
річка Ковбасна фото

Довжина Ковбасної річки 14 кілометрів. Похил річки — 5,8 м/км. Формується з багатьох безіменних струмків та двох водойм. Площа басейну 45,6 квадратних кілометри.
річка Ковбасна фото
річка Ковбасна фото
річка Ковбасна фото

Фото: panoramio.com

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення