суд по Теплику фото

Теплицька селищна рада відсудила свою землю у підприємства

05 вересня 2017, 10:32

Теплицька селищна рада судилася із малим приватним підприємством «Люкс» через землю у центрі містечка

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Теплицька селищна рада відсудила свою землю у підприємства

    Додати коментар

Теплицька селищна рада судилася із малим приватним підприємством «Люкс» через землю у центрі містечка. Вся справа у тому, що після укладання договору підприємство не зареєструвало його, а землею продовжувало користуватись, не сплачуючи податки. Про це повідомляє кореспондент Vlasno.info.

Ініціювали позов до суду теплицькі місцеві активісти: коли у сквері почали вирізати дерева, місцеві активісти стали на захист зелених насаджень.

Це уже друге слухання справи. На минулому судовому засіданні, на яке відповідач не з'явився, представники Теплицької селищної ради просили поновити строки на звернення до суду, оскільки спірні дії вчинялися державним реєстратором у 2015 році, а термін позовної давності за кодексом адміністративного судочинства — це шість місяців. Суд задовольнив клопотання, оскільки представникам містечка вдалося довести судді, що протягом цих двох років ними вживалися постійно дії з метою скасування договору і суд визнав ці пояснення об'єктивними. Тобто, суд дозволив розглядати злочин, який вчинили ще два роки тому.

Цього разу на суд таки прийшов представник сторони-відповідача – МПП «Люкс» Сергій Горовий. Він заборонив знімати його обличчя під час судового процесу, тому на відео ви цієї людини не побачите.

Сторона-позивач, в особі вінницького юриста Олексія Мусіровського, зазначила, що за рішенням господарського суду, договір визнаний таким, що не відбувся, оскільки не був зареєстрований. Це призвело до того, що МПП «Люкс» не сплачувало податків селищній раді протягом восьми років за користування землею. Уже після восьми років МПП «Люкс» вирішили зареєструвати договір, але зробили це неправомірно.

— Державний реєстратор не мав права реєструвати договір, оскільки ним не враховано положення та внесення змін до законодавства України з 2007 року по 2015, зважаючи на те, що в договорі, який на разі є предметом адміністративного спору, як і в державній реєстрації його було вказано, що договір підлягає реєстрації, а станом на момент винесення рішення державним реєстратором підлягала реєстрація права, а не безпосередньо договору, додаткові угоди до договору не вносились, орендна плата не переглядалася, — зауважив Олексій Мусіровський.

Сторона відповідача Сергій Горовий звинувачував Теплицьку селищну раду у тому, що вона не зареєструвала договір, на що голова Теплицької селищної ради Руслан Трамбовецький відповів, що договір складався у трьох екземплярах, один залишився у раді, а два – у МПП «Люкс», оскільки вона брала на себе зобов'язання зареєструвати договір.

Окрім того, сторона-відповідач постійно поверталася до питання строків давності справи, але суддя наголосила на тому, що це питання розглядалося на минулому слуханні. До того ж Сергій Горовий зауважував, що не можна застосовувати законодавство 2015 року до справи 2007, та наводив ще аргументи, які тільки підтверджували неправомірність дій МПП «Люкс», на що звернув увагу Олексій Мусіровський.

У результаті слухань суд постановив задовольнити позов Теплицької селищної ради та скасував державну реєстрацію, чим самим повернув спірну ділянку у теплицькому сквері Теплицькій селищній раді.

Фото та відео Ольги Бунич

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення