Максим Мартинюк фото

Люди Прем’єр-міністра України купують хати разом з бабусями

13 вересня 2017, 20:25

Півмільйона доларів, база відпочинку та антикваріат – кого привів Гройсман в уряд України

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Люди Прем’єр-міністра України купують хати разом з бабусями

    Коментарі (1)

Півмільйона доларів, база відпочинку та антикваріат – кого привів Гройсман в уряд України

Сьогодні розповімо ще про одну людину, яку захопив із собою у Київ Володимир Гройсман у березні 2014 року – Максим Мартинюк. Якого ще називають Макс «Бакс» (не плутати з Максом Барських), тому що він займав посади, де надавав дозволи на ту чи іншу справу. Його неодноразово пов'язували з корупційними схемами, про що публічно заявив року з трибуни Верховної Ради нардеп Віталій Купрій. Максима Мартинюка підозрюють у мільйонних розкраданнях бюджетних коштів тощо, повідомляє кореспондент Vlasno.info.

Зараз Максим Мартинюк займає посаду першого заступника міністра аграрної політики та продовольства України. Своє фінансове положення він почав покращувати, коли у 2011 році очолив департамент архітектури, містобудування та кадастру Вінницької міської ради. У березні 2014 року очолив вже Державну архітектурно-будівельну інспекцію України. Рівно через рік стає головою Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру.

Рухоме та нерухоме майно

Почнемо з Вінниці. Дружина першого заступника міністра аграрної політики та продовольства України, Ірина Мартинюк, має у центрі міста житловий будинок площею 229 квадратних метри по вулиці Миколи Оводова,5. Розташований будинок біля ТОВ «ЖЕО». У декларації вказано, що вона має тут приміщення в житловому будинку з прибудовами, господарськими будівлями та спорудами. Земельна ділянка під будинком належить Ірині Мартинюк.
майно Максима Мартинюка фото

Дружина посадовця задекларувала квартиру площею 74,4 квадратних метри, яка відповідно до держреєстру нерухомості, знаходиться по провулку Топольському у мікрорайоні «Бучми». Також це може бути квартира у будинку на Магістратській вулиці, яку вона вказувала як своє місце реєстрації, під час реєстрації своїх підприємств. Окрім цього, Ірина Мартинюк задекларувала житловий будинок площею 43,7 квадратних метри.

Більше всього нерухомості родина колишнього головного будівельного контролера України має у селі Студениця Тиврівського району. Це невелике село, де мешкає 41 людина. Знаходиться у яру недалеко від Південного Бугу.
майно Максима Мартинюка фото

– Максим Мартинюк створив тут собі зону відпочинку. На маленькій річці зробив ставок. Скупляв багато земельних ділянок та будинків. Навіть купив одну хату разом з бабусею, то їздив з нею, щоб виписати. Коли Максим Мартинюк працював у Вінниці, він безкоштовно зробив нам генеральний план, проектно-кошторисну документацію будинку культури – а це великі кошти. Зробив дорогу у Студениці. А так це помираюче село, – каже сільська голова Яришівки Ніна Пугач.

Автобуси сюди не ходять. Дістатися до Студениці можна через понтонний міст між селами Бохоники та Лани.
майно Максима Мартинюка фото
майно Максима Мартинюка фото
фото Влада Боднара

– Цей міст поставив підприємець, який будував у Ланах житлові будинки. Зараз він десь закордоном працює, а міст передав на баланс нашої сільської ради. Також до Студениці можна дістатися зі залізничної станції Яришівка. Ми рахували, то від станції до села 1 150 метрів, – додала Ніна Пугач.

База відпочинку родини першого заступника міністра аграрної політики та продовольства України знаходиться наприкінці Студениці біля лісу.
майно Максима Мартинюка фото

У селі Селище Тиврівського району Максим Мартинюк має спільно з Петро Петровським земельні ділянки площами 25 та 32 сотки. Ці ділянки були зареєстровані на них у 2008 році. Петро Петровський працює у ДП «Вінницький науково-дослідний та проектний інститут землеустрою».

У Києві родина Максима Мартинюка проживає у квартирі площею 159,7 квадратних метри яка належить Віталію Розгону. Реєстр нерухомості не знайшов зареєстровану на Віталія Розгона цю квартиру.

З цінного майна Максим Мартинюк задекларував картину українського художника Ярослава Присяжнюка, японську графіку ІІ половини ХХ століття та ікону XVIII століття. Його дружина, Ірина Мартинюк, задекларувала ікону ХVI-ХVII століття та гіроскутер. З транспортних засобів перший заступника міністра аграрної політики має Range Rover Evoque 2013 року випуску.

Бізнес та грошові активи

Ірина Мартинюк займається підприємницькою діяльністю. Вона має три підприємства: агентство нерухомості «121 Ріел Естейт», «ІВМ-Інвест» та «Сам-Сервіс».

На посаді першого заступника міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк отримав заробітної плати за 2016 рік – 193 098 гривень. Ірина Мартинюк від зайняттям бізнесом за минулий рік заробила – 992 705 гривень.

З грошових активів Максим Мартинюк задекларував 10 000 доларів, активи у дорогоцінних (банківських) металах – 244 946 гривень. Ірина Мартинюк має 550 000 гривень, 20 000 євро та 490 000 доларів. У банках Максим Мартинюк тримає 95 185 та 19 946 гривень. Разом всі грошові активи Максима та Ірини Мартинюків складають 14 540 524 гривень або 558 843 доларів.

Головне фото Дмитра Ніконорова

Коментарі    Оновити список коментарів

Владимир Ревуцкий
+9 # Владимир Ревуцкий 13.09.2017, 21:59
Дякую за матеріал. Правда, до таких ні СБУ, ні прокуратура не навідуються. Серед таких, на їхню думку, корупціонери не водяться. Вся Вінниця оточена щільним корупційним кільцем з особняків, "дач".Вони їх не бачать. Нічого у нас не змінюється! Тільки прізвища. Система збою не дає!
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення