безпритульний пес фото

«Вінницязеленбуд» зароблятиме на тваринах

29 вересня 2017, 08:01

Повноваження комунального підприємства "Вінницязеленбуд" можуть розширити

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

«Вінницязеленбуд» зароблятиме на тваринах

    Коментарі (1)

Повноваження комунального підприємства "Вінницязеленбуд" можуть розширити, повідомляє Vlasno.info. Зміни до статуту підприємства, що стосуються надання платних ветеринарних послуг для тварин, міська рада планує внести рішенням сесії, що відбудеться завтра.

У міській раді зазначають, що послуги підприємства розширюють для того, аби воно могло обслуговувати муніципальний притулок для тварин, який наразі будують за кошти з міського бюджету.

Відповідно до змін до статуту "Вінницязеленбуд" здійснюватиме облік та контроль за утриманням і поводженням з домашніми тваринами та регулюватиме кількість безпритульних тварин у Вінниці.

Комунальне підприємство відловлюватиме, стерилізуватиме, каструватиме, вакцинуватиме, дегельмінтизуватиме, надаватиме інші ветеринарні послуги.

На "Вінницязеленбуд" покладуть також функції з перетримки та утримання в притулку безпритульних тварин. Це, зокрема, і харчування, і надання необхідних ветеринарних, санітарних та інших послуг, і повернення тварин до місця відлову під опіку волонтерів.
Заробляти комунальникам дозволять на наданні платних ветеринарних послуг, зокрема, з утримання домашніх тварин.

Нагадаємо, зміни до "Програми охоронного світу та регулювання чисельності тварин у Вінниці на 2013-2020 роки", за якими тварин не вбиватимуть, а лікуватимуть, щеплюватимуть і стерилізуватимуть, прийняли у травні 2016 року під час громадських слухань.

Коли розпочне роботу муніципальний притулок для тварин та на якій стадії роботи, що фінансують за бюджетні кошти, наразі невідомо. Ані директор департаменту комунального господасртва та благоустрою міської ради Володимир Ніценко ані його підлеглі дане питання для Vlasno.info не коментують. Тож, інформацію з приводу будівництва даного об'єкта будемо витребовувати письмовим запитом.

Муніципальний притулок для тварин зводять по вулиці Гонти. Будує об'єкт ТОВ "Підприємство "Агропродсоюз". Відповідно до інформації на сайті публічних закупівель Prozorro щодо даного будівництва, у договорі, укладеному між підприємством і департаментом комунального господарства та благоустрою, фігурує сума у майже шість мільйонів гривень. Це ж підприємство зводить огорожу навколо центрального парку.

Фото з архіву Vlasno.info

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення