video-vlasno

Депутати виселяють вінницьке ЗМІ з орендованого приміщення  

28 вересня 2017, 20:45

На сесії облради свободу слова об'єднали з КАМАЗом

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Депутати виселяють вінницьке ЗМІ з орендованого приміщення  

    Додати коментар

На сесії облради свободу слова об'єднали з КАМАЗом


Сьогодні на сесії Вінницької обласної ради не прийняли рішення щодо продовження оренди інформаційному агентству "Медіа центр "Власно". З 53 депутатів "за" проголосували лише 34 народних обранці, повідомляє Vlasno.info.

Питання не повинно було виноситись на сьогоднішню сесію облради. Напередодні провели комісію з питань бюджету, фінансів та обласних програм. На ній питання продовження оренди "Медіа центру "Власно" підтримали, і, згідно із регламентом, його мали розглядати на позачерговій сесії. Проте, голова облради Анатолій Олійник виніс його на чергову сесію, об'єднавши з питанням передачі майна комунальному підприємству "Вінницяоблтеплоенерго" (питання № 34 – про передачу КАМАЗу з оперативного управління "Авторемонтної бази закладів охорони здоров'я" комунальному підприємству "Вінницяоблтеплоенерго").

– Комісія з питань комунальної власності не дала згоди на продовження оренди. Тому комісія зі свободи слова звернулась до керівництва облради, щоб знайти можливість поставити це питання на голосування. І ми домовились, що якраз в питання № 34 ми включимо третім пунктом продовження оренди "Власно". Якщо ми не проголосуємо це питання, це буде означати, що ми відмовили їм у продовженні оренди, – зазначив він. – У договорі йдеться, що власник приміщень, тобто обласна рада, повинен визначитись зі своїм рішенням у період з 8 вересня до 8 жовтня. Якщо цього не зробити, то оренда буде продовжена автоматично. Але до 8 жовтня проведення сесії не передбачається.

– Тобто, якщо ми зараз не приймаємо рішення, їм автоматично продовжиться оренда? – уточнив депутат Євген Власюк.

Євген Власюк фото

Євген Власюк

Однак, голова облради заперечив:

– Ні, якщо ми не приймаємо рішення, тобто голосування не набере більшості, то це відмова. А якщо ми зовсім цього питання не розглянемо, то це наша мовчазна згода.

Дехто з депутатів ще раз уточнив, що сказала з цього приводу комісія з питань комунальної власності, яку очолює депутат Олександр Масленніков. Голова облради відповів, що відмовила, а бюджетна та комісія з питань свободи слова погодили. Слово взяла голова комісії з питань свободи слова Тетяна Редько:

– Послухайте, це може розцінюватись, як зловживання з боку деяких наших депутатів. "Власно" – зареєстрований згідно чинного законодавства засіб масової інформації. На нього поширюються всі права і всі пільги. Вони справно платили за оренду, і якщо ми цього питання не приймемо, це буде означати тиск на пресу.


Олександр Масленніков фото
Олександр Масленніков

Сергій Ткачук фото
Сергій Ткачук

Голова бюджетної комісії Геннадій Мазур зазначив, що дане питання на їх комісії сьогодні одноголосно підтримали. Депутат Сергій Ткачук, член комісії з питань комунальної власності, зауважив, що підтримує питання будь-якої оренди, але тоді чому депутати не проголосували за пункт про 45 розпоряджень голови облради?

Тетяна Редько фото
Тетяна Редько

Питання поставили на голосування. В результаті з 52 депутатів лише 37 депутата підтримало "Власно". Геннадій Мазур одразу запропонував переголосувати дане питання. А Тетяна Редько наголосила:

– Шановні колеги, зараз відбувається прямий тиск на засіб масової інформації. Переголосуйте.

Питання, дійсно, поставили на переголосування. Але цього разу "за" проголосувало ще менше: 34 з 53 депутатів.

Через деякий час у сесійну залу майже у повному складі прийшов колектив "Медіа центру "Власно". Журналісти вимагали дати їм слово. Голова облради сказав, що вони можуть виступити у "Різному", а поки що зможуть бути присутніми і послухати, як голосують депутати. Однак керівниця медіа центру Ольга Маліновська зауважила, що до кінця сесії, а залишилось ще майже двадцять питань порядку денного, депутати можуть розійтись, і це унеможливить переголосування їх питання. А коли мікрофон відмовили вмикати, Ольга Маліновська дістала гучномовець.

радикали у Вінницькій обраді фото
– Ви не даєте нам мікрофон, але у нас є свій. Ми вільна преса, і ви не зможете нам закрити рота, – наголосила вона. Та звернулась до депутатів: – Ви зараз знищуєте ЗМІ, знищуєте інформаційну армію, яка займається розвитком громадянського суспільства та національно-патріотичного виховання. Тому ми зараз просимо від'єднати наше питання від якихось КАМАЗів. Ми просимо повернутись до нашого питання.

– Якщо ви не даєте приміщення, ми будемо працювати тут, – додала журналістка Ірина Басенко.

Голова облради зауважив, в свою чергу, що дана акція — це тиск на облраду, і він змушений буде закрити сесію. Наполягання журналістів переголосувати їх питання закінчилось тим, що голова облради оголосив перерву. Мовляв, за регламентом щодвігодини у депутатів запланована перерва. За 15 хвилин кількість депутатів була занадто малою, і кворуму для подальшого проведення вже не було. Відтак, голова облради закінчив сесію. До слова, першу перерву оголосили із запізненням на годину, і чекали на кворум депутатів у сесійній залі близько 50 хвилин.

Отже, всі непроголосовані питання переносяться на позачергову сесію.

Читачі Vlasno.info зможуть познайомитись з результатами голосування:

 

голосування за надання приміщення в оренду редакції ВЛАСНО фото
голосування за надання приміщення в оренду редакції ВЛАСНО фото
голосування за надання приміщення в оренду редакції ВЛАСНО фото
голосування за надання приміщення в оренду редакції ВЛАСНО фото
голосування за надання приміщення в оренду редакції ВЛАСНО фото
голосування за надання приміщення в оренду редакції ВЛАСНО фото
Фото Ірини Басенко, відео Володимира Романенка

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення