На скандальному кладовищі у Сабарові  будівництвом якого займається підприємство ТОВ "Шляхбуд", з'явились чотири нових поховання, повідомляє Vlasno.info.

На сабарівському кладовищі у Вінниці ховають потайки

21 листопада 2017, 20:15

На скандальному кладовищі у Сабарові  будівництвом якого займається підприємство ТОВ "Шляхбуд", з'явились чотири нових поховання, повідомляє Vlasno.info.

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

На сабарівському кладовищі у Вінниці ховають потайки

    Коментарі (1)

На скандальному кладовищі у Сабарові будівництвом якого займається підприємство ТОВ "Шляхбуд", з'явились чотири нових поховання, повідомляє Vlasno.info.

Фото, на яких видно свіжі могили та дерев'яні хрести та траурні вінки біля них, на своїй сторінці у фейсбук розмістив фотокореспондент газети "33 канал" Сергій Хіміч.

Новина про нові поховання стала несподіванкою для мешканців Сабарова, які впродовж кількох місяців чинять опір проти будівництва нового міського кладовища у їх мікрорайоні.

Нагадаємо, вінницька влада вже намагалася "запустити у роботу" і здійснити перші поховання на новому цвинтарі. Втім, спроби це зробити не обвінчались успіхом. Місцеві мешканці перешкодили траурній процесії, яка рухалась до кладовища ввечері десятого листопада.
На думку сабарівчан, роботи, які були передбачені проектом, ще не завершені. Тож, об'єкт не готовий до здачі в експлуатацію.

- Яким чином і коли здійснили ці похоіання, незрозуміло, - каже сабарівська активістка Ольга Мазуркевич. - Ми цілодобово чергуємо біля кладовища, але не бачили, коли це сталося.

Пані Ольга не виключає, що ховали померлих вночі або завозили труни з небіжчиками з боку мікрорайону Академічний, щоб ніхто не бачив.

- Коли нормально ховають, то це траурна процесія з людьми, вінками, - каже Мазуркевич. - А тут взагалі дивна ситуація.

Місцеві активісти також припускають, що насправді на новому кладовищі ще нікого не ховали, а захоронення - показові. Втім, як вони стверджують, переконатися у цьому можливості немає.

поховання сабарів фото

- Ми туди доступу не маємо, - каже Мазуркевич. - Це ж має бути відкрите, доступне для громади місце. Чому ми не можемо зайти? Що родичам приносити якусь перепустку, щоб зайти на територію цього громадського об'єкту?

Поховання на скандальному цвинтарі учасники протесту порівнюють із відьомським шабашем.

- За нашими традиціями після обіду людей ніхто не ховає, - кажуть вони. - А тут по полю небіжчика три кола возили.

На противагу думці сабарівчан вінницька влада запевняє, що поховання на новому кладовищі у Сабарові законні.

У підтвердження на запит Vlasno.info департамент комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради надіслав кілька документів. Зокрема, акт департаменту архітектурно-будівельного контролю про готовність об'єкту до експлутації. Як зазначено у відповіді, на основі цього документу введено в експлуатацію першу чергу першого пускового комплексу будівництва кладовища.

поховання сабарів кладовище фото

Щодо обсягу виконаних робіт було зазначено, що підрядна організація зрізала родючий шар грунту, провела роботи з планування площі, ущільнення грунту, влаштувала основи зі щебеня та відсіву, а також асфальтобетонні покриття та встановила бордюри. Загальна вартість робіт - 1 782 755,92 гривні.
У підтвердження цієї інформації міська рада надала сертифікат департамента архітектурно-будівельного контролю Вінницької міської ради, виданого на підставі акта готовності об'єкта до експлуатації, датованого шостим жовтня. У документі вказано, що загальна площа секторів — 5 442 квадратних метри, кількість секторів поховання - три, загальна кількість традиційних поховань - 697.

Акт готовності об'єкта до експлуатації завізували директор департаменту комунального господарства та благоустрою Володимир Ніценко, генеральний проектувальник Валентина Проценко, генеральник підрядник директор ТОВ "Шляхбуд" Анатолій Шеремета, головний архітектор проекту Сергій Самойленко, головний інженер проекту Олександр Мазуренко та інженер технічного нагляду Святослав Штомпка.
Фото зі сторінки у фейсбук Сергія Хіміча

Коментарі    Оновити список коментарів

Валентина
+5 # Валентина 22.11.2017, 08:06
Мешканці Академічного! Не дамо завозити покійників з боку Академічного! Міська влада це обіцяла!
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення