вшанування жертв Голодомору фото

Голодомор на Вінниччині забрав життя півтори мільйонів селян

24 листопада 2017, 19:55

Жахливі наслідки Голодомору 1932-1933 років торкнулись і Вінницької області

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Голодомор на Вінниччині забрав життя півтори мільйонів селян

  адміністратор   Додати коментар


Жахливі наслідки Голодомору 1932-1933 років торкнулись і Вінницької області. Дослідники зазначають, що Голодомор забрав життя півтори мільйона мешканців сіл області. Про це повідомляє Vlasno.info з посиланням на прес-службу Вінницької облради.

– Вінниччина дуже постраждала від Голодомору. І належить до другої категорії регіонів, які пройшли через масове винищення людей голодом, – йдеться у повідомленні. – Усім відомо, що в радянські часи заборонялось розповідати про цей геноцид українського народу. А у незалежній Україні, з дня прийняття відповідного закону про Голодомор у 2006 році, кожну четверту суботу листопада вшановують пам'ять загиблих під час Голодомору людей.

Згадують також й жертв голодоморів 1921-1922 та 1946-1947 років.

Фото: vin.gov.ua


  адміністратор   24 лист. 2017 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення