новорічний двір фото

В ОТГ на Вінниччині боротимуться за звання найкращого новорічного двору

03 січня 2018, 08:02

Прикрасити подвір'я та будинок для себе та своїх сусідів, а ще й виграти грошовий приз, - ось що можуть мешканці Ковалівської об'єднаної селищної громади

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

В ОТГ на Вінниччині боротимуться за звання найкращого новорічного двору

    Додати коментар


Прикрасити подвір'я та будинок для себе та своїх сусідів, а ще й виграти грошовий приз, - ось що можуть мешканці Ковалівської об'єднаної селищної громади, що у Немирівському районі Вінницької області. Адже в громаді вирішили вперше провести конкурс на краще зовнішнє новорічно-різдвяне оформлення свого обійстя. Про це Vlasno.info розповіла заступник сільського голови з гуманітарних питань Алла Кизлюк.

– Ми довго думали, як покращити благоустрій у громаді, тим самим заохотивши і активізувавши її мешканців. Оскільки громада сільська, люди забувають про зовнішній вигляд двору, турбуються лише про те, як домівка виглядає зсередини. Ідею проведення такого конкурсу перейняли у колег зі Львівщини. Там подібні заходи неабияк популярні: люди стараються один перед одного зробити свій двір кращим від сусіднього. Наші мешканці також підтримали таку ініціативу. Є досить цікаві варіанти та креативні тематичні двори, то ж обирати буде з чого, - розповідає Алла Кизлюк.

новорічний двір фото

Заявки на участь в конкурсі кращого новорічного двору приймаються до 8 січня, а нагородження переможців відбудеться 14 січня. Переможців визначить спеціальна комісія. Її члени оглянуть всіх претендентів та вирішать, кому дістанеться головний приз – 1 000 гривень. За друге місце переможець отримає 500 грн, а за третє – 300.

Алла Кизлюк зазначає, що кошти виділяються з бюджету ОТГ в рамках затвердженої програми культурно-освітніх заходів. В ній же прописані й інші цікаві ініціативи саме для жителів громади. Зокрема, навесні планується проведення конкурсу на кращу клумбу, конкурсу дитячого малюнку «Громада очима дітей», а на літо заплановане проведення першої сільської ярмарки та фольклорного фестивалю.

новорічний двір фото

– В районі схожі конкурси також проводяться, - коментує голова Немирівської райради Сергій Укринський. - Зазвичай їх організовують самі органи місцевого самоврядування, виділяючи на це кошти з місцевого бюджету. Ми підтримуємо подібні ініціативи, адже це гарний спосіб організувати місцеве населення та покращити благоустрій у громадах району.

новорічний двір фото

Нагадаємо, в громаді Вінниччини взялися за зелений туризм

Фото: poradumo.com.ua

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення