Зараз під стінами Вінницької ОДА мітингують військові пенсіонери

Офіцери у відставці мітингують під стінами Вінницької ОДА

17 січня 2018, 11:07

Зараз під стінами Вінницької ОДА мітингують військові пенсіонери

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Офіцери у відставці мітингують під стінами Вінницької ОДА

    Додати коментар

Зараз під стінами Вінницької ОДА мітингують військові пенсіонери. Це вже далеко не перший їх мітинг. Подібні акції офіцерів у відставці проводяться у інших містах України. Основна вимога – це щоб Верховна Рада України не проголосувала за законопроект, який звужує права пенсіонерів.

– Ми добиваємось, у першу чергу, гідної пенсії для всіх пенсіонерів. На сьогоднішній день є ветерани міліції та пенсіонери, які отримують до 1000 гривень пенсії — це біля 200 чоловік лише у Вінницькій області. Та навіть на 1500 гривень по сьогоднішнім цінам та комунальним послугам, прожити не можливо. ООН на сьогоднішній день встановило розмір мінімального прожиткового рівня — це 150$ США, а у нас навіть 50$ США не виходить, – каже голова «Спілки десантників Вінниччини» Віктор Маліновський:

 – Я прийшов сюди на мітинг, щоб підтримати пенсіонерів-силовиків і вимагаю, щоб наша влада не «мудрила» та не дурила пенсіонерів і перерахувала пенсії згідно чинного законодавства, і відповідно постанови 704. Вона була прийнята ще в серпні минулого року, але кабмін успішно призупинив її дію за три дні до вступу в силу на 1 рік, тобто до 1 січня 2019 року. Ми категорично з цим не згодні. - говорить військовий пенсіонер, полковник запасу Григорій Костюк.

Акцію було завершено на тому, коли від мітингарів прийняли звернення в канцелярії обласної ради та облдержадміністрації. Відповідь прийдеться чекати 5 днів, як це передбачено законодавством. Але якщо не будуть прийняті відповідні рішення, то у лютому 2018 року буде більш масові мітинги та акції протесту із перекриванням доріг.

Сьогодні, об 11:35 годині розпочалось засідання уряду, де Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман звернувся до міністра соціальної політики Андрія Реви :

 – Для мене принципово є дві речі в цьому законодавстві. Я би хотів щоб ті, хто захищав нашу країну, які зараз на пенсії і майбутні військові, які будуть на пенсії, отримали найвищу доплату у пенсіях, найвищий перерахунок, найвищий розмір пенсії – це для мене принципово важливо. Хто приймав участь у боях, то для нього має бути вища пенсія, а той, хто, так би мовити, був у тилу в штабі «писарем» – має отримати зовсім іншу пенсію. Питання цієї справедливості ви маєте забезпечити у проекті закону — це перша позиція. А друга позиція, яка дуже важлива: ми розуміємо, що у січні ми не зможемо ухвалити в парламенті цей закон, тому потрібно зробити це у лютому. Доручаю щоб ви були готові до того, що б всі пенсії, відповідно до змін в законі, були перераховані людям з 1 січня 2018 року. Також хочу запевнити всіх військових пенсіонерів, що за січень всі доплати будуть здійснені в повному обсязі, – зазначив Володимир Гройсман

 

 

pensioneri-miting-vinnitsia-1

pensioneri-miting-vinnitsia-2

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення