Кіно-Поділля фото

У штат «Кіно-Поділля» забороняють набирати нових працівників

17 січня 2018, 15:51

Закінчився термін подачі документів на директора новоствореного комунального закладу "Центр кіномистецтва та культури "Кіно-Поділля"

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

У штат «Кіно-Поділля» забороняють набирати нових працівників

    Додати коментар


Закінчився термін подачі документів на директора новоствореного комунального закладу "Центр кіномистецтва та культури "Кіно-Поділля", який працюватиме на базі  підприємства "Вінницякіно". І невдовзі має пройти конкурс, на якому оберуть нового керівника цього центру. Про це Vlasno.info повідомив начальник управління культури і мистецтв Вінницької облдержадміністрації Станіслав Городинський.

– На 16 січня зареєструвалось, якщо не помиляюсь, троє кандидатів на посаду директора, – говорить він. – Тепер ці претенденти мають підготувати презентації та продемонструвати їх перед комісією. Члени комісії й оберуть переможця, кандидатуру якого мають затвердити на сесії Вінницької обласної ради. Відтоді "Кіно-Поділля" запрацює на повну силу. І новообраний директор буде збільшувати штат до запланованої кількості.

Проте, виконувачка обов'язки директора Центру Валентина Погребняк зауважує, що через нестачу кадрів їх заклад не може нормально функціонувати.

Валентина Погребняк фото

– Нас усіх 30 листопада 2017 року звільнили, а наступного дня шістьох взяли на роботу, – розповідає вона. – Колись була 31 ставка працівників, потім — 29,5, зараз — 14, але їх мені заборонили набирати. Оформили тільки шістьох. Виходить, що люди, яким обіцяли роботу, залишились без зарплати. Кажуть, потрібно чекати конкурсу. Але вже зараз потрібно працювати, налагоджувати зв'язки з районами, навчальними закладами тощо. Щоб надалі "Кіно-Поділля" могло заробляти гроші. Адже на мінімальну зарплату, яку нам затвердили, дуже важко прожити.

Кіно-Поділля фото

Відтак, щоб Центр міг демонструвати фільми та організувати усілякі заходи для школярів та дошкільнят, вона взяла на роботу ще п'ятьох працівників.

– Певні напрацювання були ще на "Вінницякіно", і можемо їх удосконалити та активно впроваджувати, – запевняє Валентина Іванівна. – Інакше мені не буде чого показати перед комісією, коли презентуватиму свою стратегію розвитку "Кіно-Поділля". Скажуть, що я два місяці нічого не робила. Але як я можу щось робити, якщо нам дали зараз ставки лише сторожа, кочегара, бухгалтера, начальника технічного забезпечення, методиста зі складання кінопрограм. І мене, як "в.о". Навіть прибиральниці немає.

Кіно-Поділля фото

Жінка зазначає, що для налагодження повноцінної роботи потрібно залучати спеціалістів. І тепер у них буде така можливість.

– Я закону не порушую. Як виконувачка обов'язків, я маю право набирати людей, – запевняє вона. – Коли той конкурс буде, ще невідомо, а нам працювати потрібно. У нас є мета — прокат та пропагування українського кіно. Крім того, нам потрібно вести онлайн-трансляцію сесій облради, а у нас навіть водія немає, щоб апаратуру відвіз у приміщення облради. У грудні мені довелось на своїй машині возити. І печатки нові для документації я своїм коштом робила, витратила 2200 гривень. А потім ще вибігала скільки з цими документами, щоб їх оформити.

Проте, начальник управління культури стверджує, що виконувачка обов'язків директора не мала права одноосібно вирішувати питання набору працівників.

– Це повинен був би робити новий директор, – наполягає він. – А у грудні ми дали цих шість ставок тільки для того, щоб усе майно збереглось. Поки триває конкурс і переоформлення майна з ліквідованого "Вінницякіно" до "Центру кіномистецтва та культури "Кіно-Поділля".

Доля працівників, яких з 15 січня оформили на роботу до Центру, поки що невідома. Vlasno.info слідкуватиме за перебігом подій у Центрі та повідомлятимемо своїх читачів.

Нагадаємо, на території ліквідованого "Вінницякіно" створять три музеї

Фото: Тетяна Щербатюк

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення