Активісти майдану вирішили самостійно переконатися, що погруддя Шевченку знаходиться у школі №22.

Вінницькі активісти прийшли «провідати» Шевченка у 22 школу

25 січня 2018, 15:55

Активісти майдану вирішили самостійно переконатися, що погруддя Шевченку знаходиться у школі №22.

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінницькі активісти прийшли «провідати» Шевченка у 22 школу

    Коментарі (2)

Активісти продовжують відстоювати право на розміщення пам'ятника Тарасу Шевченку на площі Героїв Небесної Сотні. Триває боротьба з охоронцями і поліціянтами, котрі намагаються зірвати плакати, залякують мітингуючих собаками.

— Склалася така ситуація, що погруддя особисто мені, вчора близько 9 години ранку, передав наш випускник Володимир Базелюк на підставі того, що він особисто заплатив більшість коштів за це погруддя. Під час передачі було багато ЗМІ, які знімали цей процес, — розповідає директорка школи №22 Галина Росторгуєва.

Погруддя великому Кобзареві стоїть на табуретці в музеї Героям Небесної Сотні. Постаменту від пам'ятника не було, запевняє Галина Семенівна. Місце де має колись стояти погруддя Тараса Григоровича знаходиться на першому поверсі школи в затемненому кутку.

shkola-4

— Ми готові залишити погруддя на зберігання, при умові, що директорка школи покаже акт передачі та договір на зберігання даного бюсту. Документи на пам'ятник знаходяться у сім'ї Кобців, а те що Володимир Базелюк завіз і подарував школі погруддя можна вважати крадіжкою, — коментує активіст Вадим Шмагалов.

Активісти викликали слідчо-оперативну групу і написали заяву про вчинення кримінального правопорушення, яке відбулося вчора вночі.

— В холі має стояти погруддя, щоб його всі бачили. Ми відтворимо всю картину повністю, як стояв пам'ятник на майдані. Поки погруддя стоїть в музеї, але скоро ми перенесемо його в хол, на видне місце. Зараз ми хочемо замовити дошку, щоб все чітко відтворити, —доповнює Галина Росторгуєва.

Школу охороняють близько десятка працівників муніципальної поліції, патрульна поліція та відділ охорони міської ради.

shkola-2

shkola-3

shkola-5

shkola-6

shkola-7

фото авторки

Коментарі    Оновити список коментарів

Yuriki
0 # Yuriki 16.01.2020, 00:31
Проводим вебинары по программированию на языке C#
На вебинарах рассматриваются вопросы уровня начального программиста (Junior).
Мероприятия рассчитаны на аудиторию от 18 до 35 лет и выше.


Ждём всех желающих получить новые знания! >> Ссылка в комнату для регистрации
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Вадим Шмагалов
0 # Вадим Шмагалов 25.01.2018, 20:46
Яка ще школа міста може похвалитись такою міцною потрійною охороною? Головне, навіщо? Бояться втратити погруддя, нехай повернуть його, погруддя, територіальній громаді.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення