Активісти продовжують боротися за пам'ятник Шевченка у Вінниці

Вінницькі активісти перемогли у суді

04 березня 2018, 13:34

Активісти продовжують боротися за пам'ятник Шевченка у Вінниці

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінницькі активісти перемогли у суді

    Додати коментар

У приміщенні Вінницького міського суду відбулося засідання з приводу крадіжки погруддя Тараса Шевченка та побиття юриста Валерія Палія. Скаргу подали через те, що поліція неодноразово ігнорувала заяви активістів і не вносила їх до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР),Суд виніс рішення зобов'язати поліцію внести усі заяви до ЄРДР, повідомляє Vlasno.info.

— Рішенням суду задоволений. Очевидно, "вінницька мафія" отримала вказівку, що не потрібно гратись з нами на цьому етапі. Вони почнуть вирішувати питання з приводу внесення заяв в ЄРДР, проводити слідчі дії. Але ті не призведуть до покарання винного, тому що ці порушення робила сама влада, — коментує Валерій Палій.

Представник поліції намагався взяти слово, але адвокат позивача та сам позивач заперечили цьому.

Після оголошення вердикту активісти не стримували емоцій: заспівали гімн і з вигуками "Слава Шевченку" пройшли коридором суду. За словами активістів, вони будуть продовжувати боротися за свої права та законне місце для пам'ятника.

Фото: Оксана Лисенко

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення